?>

Valiler Elazığ’da buluştu, bölgeye 28 milyon TL’lik destek planı açıklandı

(soldan sağa) tunceli valisi şefik aygöl, elazığ valisi numan hatipoğlu, malatya valisi seddar yavuz ve bingöl valisi ahmet hamdi usta

Ekonomi - 3 ay önce

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, Elazığ Valiliği’nde bölge valileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımları için 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programı tanıtıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlık ederken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Genel Meclisi başkanları ve FKA Genel Sekreter vekili Mehmet Şirin Budancamanak katıldı. Toplantıda konuşan FKA yönetim kurulu dönem başkanı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin, kooperatiflerin ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarına yönelik 28 milyon TL bütçeli bir hibe desteği programı başlatıldığını duyurdu. Vali Hatipoğlu, "Sosyal kapsayıcılığı, güçlü kaynak yönetimini ve dirençli bir bölgesel ekonomiyi hedefleyen bu destek programıyla, bölgemizde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Ayrıca toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan ’Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’ çerçevesinde, bölge illerinin potansiyel yatırım alanları ve bu alanlara sağlanacak desteklere de değinen Hatipoğlu, "Toplantımızda ajansımızca sosyal kapsayıcılığı, güçlü kaynakları verimli kullanan ve dirençli bir bölgesel ekonomi oluşturulması amacıyla TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarının desteklenmesi amacıyla ilan edilen 28 milyon Türk lirası bütçeli yeşil ve kapsayıcı kalkınma hibe desteği programımız kapsamında bölgemizde hayata geçirilebilecek konu başlıklarını ele alacağız. Bölgemizde uygun başvuru şartlarını taşıyan tüm potansiyel başvuru sahiplerini programdan yararlanmaya davet ediyoruz. Toplantımızda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yerel kalkınma hamlesi doğrultusunda hazırlanan ve 81 ilimizin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ilimizi kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla hayata geçirilen ve kalkınma ajansları eliyle yürütülecek olan yerel kalkınma hamlesi teşvik programı ile bu program kapsamında bölge illerimiz için yerel dinamikler ve potansiyeller çerçevesinde belirlenen yatırım konuları üzerinden sağlanacak destekleri ele alacağız. Bölgemizin kalkınma potansiyelini harekete geçirmesi ve yerel istihdamı arttırması açısından çok kıymetli olduğunu değerlendirdiğimiz program kapsamında yatırımcıları bölge illerimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

İlgili Haberler

Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulunu topladı

16:07 - Ekonomi

Mersin’de incir sezonu sona erdi, üreticisinin yüzü güldü

15:42 - Ekonomi

Altay Tankları TSK’nin envanterine dahil oluyor

15:28 - Ekonomi

"Bugünün zorluklarını yarının fırsatlarına dönüştürebiliriz"

14:48 - Ekonomi

ATO Başkanı Baran: "Türkiye, dünyada ilk 10 sağlık turizmi destinasyonu arasında yer alıyor"

13:49 - Ekonomi

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş