?>

Van’da bayram öncesi otobüs terminallerinde bilet denetimi

VAN TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE OTOBÜS TERMİNALLERİNDE HAKSIZ FİYAT ARTIŞI VE FİYAT ETİKETİ DENETİMLERİNE HIZ VEREREK FİRMALARIN BEYAN ETTİĞİ TARİFELER İLE YOLCUYA KESİLEN BİLETLER ARASINDA UYUMSUZLUK OLUP OLMADIĞINI MERCEK ALTINA ALDI.

Ekonomi - 3 hafta önce

Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesinde otobüs terminallerinde haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi denetimlerine hız vererek firmaların beyan ettiği tarifeler ile yolcuya kesilen biletler arasında uyumsuzluk olup olmadığını mercek altına aldı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla harekete geçen Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, otobüs terminallerindeki denetimlerini sıkılaştırdı. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, bilet satış noktaları ve firmalar üzerinde yoğun bir inceleme başlatıldı.

Denetimler kapsamında, otobüs firmalarının U-ETDS sistemi üzerinden bakanlığa beyan ettiği fiyat tarifeleri ile yolculara kesilen bilet fiyatları karşılaştırılıyor. Sistemdeki fiyat ile fiili satış fiyatı arasında uyumsuzluk tespit edilen işletmeler hakkında aykırılık tutanağı düzenlenerek idari yaptırım uygulanıyor. Ayrıca, fiyat etiketi yönetmeliği uyarınca yanıltıcı ilanlar ve bilet satış noktalarında tarife asma zorunluluğu gibi kriterler de kontrol ediliyor.

Müdürlükten yapılan açıklamada, hem masada hem de sahada yürütülen yaygın denetimlerin, bayram süresince vatandaş mağduriyetlerini önlemek amacıyla kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris Tepe Mahallesi’nde "Hurda Motor" Çilesi

2026-05-09 14:20 - Marmaris

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Güllük’te yeni su faturaları vatandaşlara ulaştı

19:35 - Ekonomi

Bakan Şimşek: "İslami finans olarak kat etmemiz gereken bir yol var"

17:45 - Ekonomi

Başkan Ünverdi mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

17:49 - Ekonomi

Samsun’da 14 bin 358 üreticiye destek

16:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem