?>

Van’da eski hükümlü İş-Kur’dan aldığı destekle hayata tutundu

Van’da eski hükümlü salih çiftçi, iş-kur’un verdiği destekle kendi işini kurarak, ailesinin geçimini sağlıyor.

İnsan - 6 ay önce

Van’da eski hükümlü Salih Çiftçi, İş-Kur’un verdiği destekle işini kurarak ailesinin geçimini sağlamaya başladı.

Van’ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden Salih Çiftçi isimli eski hükümlü, İş-Kur’un engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteğinden faydalandı. Aldığı destekle bir çay ocağı işletmesi kuran Çiftçi, kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlıyor. Devletin gerek engellilere gerekse kendilerine yönelik yaptığı bu desteklerin anlamlı olduğunu ifade eden Çiftçi, “İnsan hata yapabilir ama devletin sağladığı bu projeler, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması noktasında iyidir. Ben cezaevinden çıktığımda çocuklarıma bir oyuncak alacak param yoktu. Bu projeye başvurdum ve İş-Kur İl Müdürlüğünün verdiği destekle iş yerimi kurdum. Allah’a şükürler olsun ailemi rahatlıkla geçindirebiliyorum” dedi.

Devletin hayata geçirdiği bu projelerin önemli olduğunu belirten Çiftçi, “Bunlar güzel projeler. İşsiz bireylerin bu projeden faydalanması güzel. Ben nasıl bu proje sayesinde kurduğum işle ailemin geçimini sağlıyorsam, her keste bunu yapabilir. Güzel bir şey ve devamını da diliyoruz. İnsan hata yapabilir. Ama devletin verdiği destekle kendi geçimimi artık sağlıyorum. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eski hükümlü Salih Çiftçi’yi kurduğu işletmesinde ziyaret eden İş-Kur Van İl Müdürü Selma Biçek ise proje hakkında yaptığı konuşmada, “Bizim engelli ve eski hükümlülere yönelik vermiş olduğumuz projeler kapsamında ara sıra vatandaşlarımızın yaptıkları çalışmaları izliyoruz. Salih kardeşimiz de 2011 yılında İş-Kur’un vermiş olduğu proje desteğinden faydalanmış. Cezaevinden çıktığımda çocuğuma bir oyuncak alacak param bile yoktu sözü beni gerçekten çok etkiledi. Bu işi kurduktan sonra ailesine baktığın, ailesinin ekonomisine destek olduğunu ve çocuklarının geçimini sağlayarak mutlu olduğunu belirtti. Bunları duymak bizi de mutlu etti. Devlet olarak her zaman vatandaşların yanındayız. Ben kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

İlgili Haberler

İnceciköz’e manda yoğurdu ikram ettiler

20:55 - İnsan

Vali Koç, toplumun sevilen ismi Cemal Aksakboğa’yı Valilikte konuk etti

18:45 - İnsan

Kırklareli Valisi vatandaşların taleplerini dinledi

18:13 - İnsan

Gödekmerdan’a tebrik ziyareti

17:47 - İnsan

’Türkiye Yüzyılında Geleceğin Yıldızları’ yıl sonu şenliği düzenlendi

17:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş