?>

Van İl Sağlık Müdürü Tosun: "Şehir hastanesinin 2028’de hizmete açılması planlanıyor"

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OP. DR. MUHAMMED TOSUN, KENTTE YAPIMI SÜREN VAN ŞEHİR HASTANESİ’NİN 2028 YILINDA TAMAMLANARAK HİZMETE AÇILMASININ PLANLANDIĞINI SÖYLEDİ.

Sağlık - 5 ay önce

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, kentte yapımı süren Van Şehir Hastanesi’nin 2028 yılında tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Van’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Van Şehir Hastanesi inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti. İl Sağlık Tosun, "Şehir hastanesinde inşaat çalışmaları sürüyor. Şu an yüzde 15’lerdedir. Arkadaki psikiyatri servisiyle ana makine dairesi dediğimiz alanın kaba inşaatı neredeyse bitmek üzere. 240 bin metrekarelik ana kütlenin de zemin çalışmaları tamamen tamamlandı. Kış aylarından dolayı iki üç ay ara verildi. İnşallah mart ayında çalışmalar yeniden başlayacak. 2028 yılında tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Valimiz ve milletvekillerimiz de süreci yakından takip ediyor. İnşallah 2028 yılında Van halkının hizmetine sunulur" dedi.

Kentte yapılması planlanan diğer sağlık yatırımlarına da değinen Tosun, mevcut Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanın büyük bir sağlık kampüsüne dönüşeceğini ifade etti. Tosun, "Hali hazırda 170 bin metrekarelik Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. Şehir hastanesi de üçüncü yapı olarak buraya eklenecek ve yaklaşık 450 bin metrekarelik bir sağlık kampüsü haline gelecek. Şehir Hastanesi’nin yanında İpekyolu Bostaniçi Devlet Hastanesi’ni yapmak için ihaleye çıkıyoruz. İlgili firma bu hafta bakanlığa projesini teslim edecek. Önümüzdeki aylarda inşaat çalışmaları başlayacak. Ayrıca Tuşba ilçesine de bir hastane yapacağız" diye konuştu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bir hasta yükü taşıdığını vurgulayan Tosun, "Şu an Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günlük 15 bine yakın hastaya hizmet veriyoruz. Amacımız bu yükü hafifletmek, bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni yapılacak hastanelerle birlikte sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşacağını belirten Tosun, "Tuşba ve İpekyolu’na yapılacak hastanelerle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden hasta sayısında ciddi bir düşüş olacak. İpekyolu’na yapılacak hastaneyi 2028 yılında bitirip hizmete açmayı hedefliyoruz. Ayrıca 500 yatak kapasiteli bir hastanenin de 2026 yatırım planına alınması için söz aldık. Yatırım planı açıklandığında bir aksaklık olmazsa Kurubaş bölgesine 500 yatak kapasiteli bir hastane kazandıracağız. Yer konusu yatırım planına girdikten sonra netleşecek. Van’ı sağlık alanında en iyi noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Denizlili ünlü besteciden yürekleri ısıtacak yeni şarkı

2026-01-10 08:26 - Magazin

Görme engelli sanatçı sazı ensesinde çalıyor

2026-01-06 23:00 - Magazin

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

İçmeler’de Deniz Kirliliği Alarmı

2026-01-08 17:21 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

İlgili Haberler

Bağışlanan organlarıyla üç hastaya umut oldu

16:32 - Sağlık

Öğretmenin müdahalesi hayat kurtardı

16:27 - Sağlık

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

16:24 - Sağlık

Kanser tedavisinde yeni nesil teknoloji Bursa’da hizmete alındı

16:20 - Sağlık

Hasköy Devlet Hastanesi’nde tepki çeken görüntüler

16:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem