?>

Van TSO’dan bir ilk: UR-GE Projesi kabul edildi

PROJENİN KABUL EDİLMESİ İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPAN VAN TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI NECDET TAKVA, PROJENİN BİR İLK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından hazırlanan ve Ticaret Bakanlığı destekleri kapsamında yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kabul edildi.

26 firmanın yer alacağı kümelenme projesi kapsamında firmalar devlet desteklerinden daha etkin faydalanabilecek, pazarlama kapasiteleri geliştirebilecek ve ihracat potansiyellerini arttırabilecek. Projenin kabul edilmesi ile ilgili bir açıklama yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, projenin bir ilk olduğunu söyledi. Başkan Takva, "Odamız tarafından hazırlanan ve Ticaret Bakanlığı destekleri kapsamında yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kabul edildi. İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren 26 üyemizin yer aldığı söz konusu kümelenme projesi; firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Van TSO öncülüğünde hayata geçirilen ve bir ilk olma özelliği taşıyan proje; firmaların devlet desteklerinden daha etkin faydalanması, pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi ve ihracat potansiyellerinin artırılması amacıyla hayata geçirilmiştir" dedi.

UR-GE kapsamında sunulan proje ile firmaların ihtiyaç analizlerinin yapılacağı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacağı, ayrıca yurtdışı pazarlama faaliyetleri kapsamında; fuar ziyaretleri, ticaret heyetleri ve alım heyetleri organize edileceğini açıklayan Takva, "UR-GE projeleri; aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların ortak ihtiyaçlarını belirleyerek uluslararası düzeyde rekabetçiliklerini geliştirmeyi amaçlayan üç yıllık programlardır. Proje kapsamında yer alan firmalara; dış ticaret, satış ve pazarlama, finans, ihracat ve ticari istihbarat, inovasyon odaklı üretim, yalın dönüşüm, markalaşma, dijital pazarlama, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm, stratejik yönetim, kurumsallaşma, Ar-Ge yönetimi ve Endüstri 4.0 dönüşümü gibi birçok alanda eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 milyon dolara kadar destek sağlanması öngörülen proje kapsamında, giderlerin yüzde 75’inin hibe olarak karşılanacağını belirten Takva, bu desteğin önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Takva, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Projenin ilk faaliyeti olarak uygulanan ihtiyaç analizi çalışması kapsamında; Japonya, Birleşik Krallık, Fas, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Güney Afrika, Fransa, Almanya, Sırbistan hedef ülkeler olarak belirlenmiştir. Van’da ilk kez başlatılan söz konusu UR-GE projesi; pilot uygulama niteliği taşımakta olup, ilerleyen dönemlerde farklı sektörlere de yaygınlaştırılması planlanmaktadır. Kentimize, tüccar ve tacirimize ve genel iktisadi faaliyetlerimize fayda sağlayacak olan projenin tüm iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ederiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

İlgili Haberler

KARDEMİR beyaz yaka personel alımı yapacak

20:15 - Ekonomi

Öz İplik-İş’ten Uşak’ta Colin’s önünde basın açıklaması

19:04 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Türkiye olarak tarih sahnesine eskisinden çok daha kuvvetli ve çok daha iddialı çıkıyoruz"

18:15 - Ekonomi

ÇAYKUR yaş çay alımına 1 günlük ara verdi

18:09 - Ekonomi

Başkan Ülken ’COP31 Business Forum İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı

17:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem