?>

Vatandaşlar evlerindeki küçük tamiratlarını artık kendileri yapıyor

Eskişehir’de hırdavatçı ali günday, artan masraflar nedeniyle ev tamiratlarının vatandaşlar tarafından yapıldığını belirtti.

İnsan - 5 ay önce

Eskişehir’de hırdavatçı Ali Günday, artan masraflar nedeniyle vatandaşların ev tamiratlarını artık kendileri yapıldığını belirtti.

İşçilik maliyetlerinin artmasıyla vatandaşların musluk ve rezervuar gibi tamir işlerini kendilerinin yapmaya başladı. Otuz yıldır hırdavat sektöründe faaliyet gösteren Ali Günday, basit tamiratların alet gerektirmeden el ile yapılabileceğini ve özellikle kadın müşterilerin bu tür işleri kolayca öğrendiğini ifade etti. "İnsanlar sosyal medyadan görüp kendileri tamir ediyor"

Hırdavat sektöründe 30 yıldır esnaf olan Ali Günday, insanların artan masrafları yüzünden evlerinde çıkan sorunları kendilerinin tamir ettiğini aktardı. Ayrıca musluk değişim gibi basit işlemlerin herhangi bir alet edevat kullanmadan el ile bile değiştirilebileceğini anlatan Günday, "Biliyorsunuz artık bu tamir masrafları çok fazla arttı. Bundan dolayı insanlar kendileri tamir etmeye başladı. Eskiden ustaya giden herkes artık kendisi yapıyor. İşçilik masrafı çok fazla olduğundan şu anda herkes kendi işini kendisi çözüyor. Eskiden dengeliydi aslında. Şimdi ben çünkü eskiden fayans seramik falan da satıyordum. Fayans seramikle işçiliğin fiyatı hemen hemen dengeli giderdi. Ama şu anda afaki fark var. Afaki işçilik çok daha fazla. Bize bu konuda nasıl yapacağını danışan da çok. Sosyal medyadan izleyip "Benim bu ürüne ihtiyacım" var diye gelen de var. Musluğu takmaya anahtar bile gerekmez. Direkt eliyle takabilirsin. Birazcık eli yatkın birisi olduğu zaman rahatlıkla yapar ki bayanlara biz burada tarif ediyoruz. Kadın müşterilerim de kendileri yapıyor. Mesela klozetin iç takımının izahını yapıyoruz müşteri kendisi takıyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhuriyetin 102’nci yılında Siirt fener alayıyla aydınlandı

23:07 - İnsan

Murat Kekilli Çorumlu hayranlarını coşturdu

22:53 - İnsan

Amasra’da Sahil Güvenlik’ten muhteşem Cumhuriyet Bayramı gösterisi

22:02 - İnsan

Diyarbakır’da Cumhuriyet 102 çiçekle filizlendi

21:53 - İnsan

Osmaniye’de Cumhuriyet’in 102. yılı coşkusu

21:54 - İnsan

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş