?>

Vatandaşlara sabah sporları etkinliği

Diyarbakır büyükşehir belediyesi, vatandaşların güne zinde başlaması ve sağlıklı yaşam sürmesi amacıyla kentin 5 farklı noktasında uzman eğitmenler eşliğinde sabah sporu etkinliği düzenliyor.

İnsan - 2 gün önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güne zinde başlaması ve sağlıklı yaşam sürmesi amacıyla kentin 5 farklı noktasında uzman eğitmenler eşliğinde sabah sporu etkinliği düzenliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen program, kent merkezindeki beş farklı noktada uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Anıtpark, Koşuyolu Parkı, 7 Kardeşler Parkı, Tema Park ve Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlik, hafta içi her gün sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında yapılıyor. Eğitmenler rehberliğinde gerçekleştirilen program, yıl boyunca kesintisiz şekilde devam edecek.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, sabah sporlarının hem fiziksel hem de ruhsal olarak yaşamlarına katkı sunduğunu belirtti. Katılımcılardan Makbule Tokdemirli, daha önce sağlık sorunları yaşadığını ifade ederek "Evdeydim, hastaydım. Buraya geliyoruz, çok güzel bir eğitim veriliyor. Biz memnunuz. Önceden çalışıyordum, şu an çalışamıyorum. Spor ve sağlıklı yaşam için geliyorum. Hocamız bize çok güzel eğitim veriyor" dedi.

Bir diğer katılımcı Şükriye Oyur da doktor tavsiyesiyle programa katıldığını belirterek, "Kalp rahatsızlığım, kemik erimesi hastalığım ve tansiyonum var. Doktor, her gün yürüyüş ve spor yapmamı önerdi. Bu program sayesinde her gün spor yapıyorum, hiç ihmal etmiyorum. Bu spor olmasa ayakta bile duramazdım" diye konuştu.

Yıllardır yürüyüş yaptığını ve faydasını gördüğünü belirten Roza Bağca ise sabah sporlarının yalnızca fiziksel açıdan değil, sosyal yönden de katkı sağladığını söyledi. Bağca, "Buradaki arkadaşlarla sohbet ediyoruz, güzel zaman geçiriyoruz. Hocamız çok güzel eşlik ediyor, çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

Havalandırma boşluğunda mahsur kalan yavru kedi kurtarıldı

01:07 - İnsan

Damal’da cemevinde lokma ve aşure ikramı yapıldı

23:06 - İnsan

Muş’ta 6 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

18:23 - İnsan

Ümraniye Belediyesi’nden 15 Temmuz’a anlamlı video: "Kuşlar Filleri Yener"

17:42 - İnsan

Srebrenitsa Katliamı’nın 30’uncu yılında Kartal’da anma töreni düzenlendi

16:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan