?>

VEDAŞtan arızanın süre ve sıklığını azaltan proje

TÜKETİCİLERİNE SUNDUĞU HİZMETİN KALİTESİNİ VE HIZINI ARTIRMAK AMACIYLA GÜNCEL TEKNOLOJİLERİ ŞEBEKESİYLE BÜTÜNLEŞTİREN VEDAŞ, ARIZA SÜRE VE SIKLIĞINI AZALTMAYA YÖNELİK AR-GE PROJESİNİN TEST ÇALIŞMASINI VAN’IN GEVAŞ İLÇESİNDE YAPTI.

Genel - 2 yıl önce

Tüketicilerine sunduğu hizmetin kalitesini ve hızını artırmak amacıyla yeni teknolojileri şebekesiyle bütünleştiren VEDAŞ, arızanın süre ve sıklığını azaltmaya yönelik Ar-Ge projesinin test çalışmasını Van’ın Gevaş ilçesinde yaptı.

Özellikle kırsal bölgelerde oluşan arızalardan etkilenen tüketici sayısının yüzde 90 oranında azaltılmasının hedeflendiği proje hakkında bilgi veren VEDAŞ Şebeke İzleme ve Operasyon Müdürü Medeni Açar, “Daha önce sistemimizde bulunan dahili tip kesici ve ayırıcı şebeke unsurlarının daha da gelişmiş ve pratik kullanıma sahip tipleri olan harici (direk üstü) kesici ve ayırıcı şebeke unsurlarını şebekemizin tamamına entegre etmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede ilk test çalışmamızı, Gevaş ilçemizde başarıyla gerçekleştirdik. Kesiciler ve ayırıcılar, enerjiyi kesme ve ayırma işlemini yapan şebeke unsurlarıdır. Kesiciler, hat enerjiliyken yük akımını ve kısa devre akımını keserken, ayırıcılar ise yükü kesilmiş hattı ayırıp izole ederek güvenliği sağlar. Kesici ve ayırıcılar, tüm elektrik dağıtım şebekesinde kullanılan unsurlardır. Ancak bu unsurların sadece kabinlere montajının yapılabiliyor olması arızaların lokalize edilmesi noktasında yetersiz kalmaktaydı. Yeni geliştirilen teknolojiyle bu kesici ve ayırıcı unsurların elektrik direklerine montajını rahatlıkla yapabiliyoruz. Bu sayede, özellikle kırsal bölgelerimizi enerjilendiren hatlarda arızayı lokalize ederek, arızadan etkilenen tüketici sayısını yaklaşık yüzde 90 oranında azaltabileceğiz” dedi.

Geliştirilen cihazların, PTP (Point topoint) testlerinin başarıyla gerçekleştiğini ve SCADA sistemine entegrasyonun sağlandığını belirten Açar, “Şebekemizi dijital ortamda yönetmemize imkan sağlayan SCADA sistemimiz ile uyumlu olan bu cihazlar, aynı anda sahadaki otomasyon panoları üzerinden de manuel olarak kontrol edilebilmektedir. Sonuç olarak, arıza sayı ve sürelerinin azalmasında ve oluşan arızalardan etkilenen tüketici sayılarının asgariye indirilmesi noktasında başarılı bir test oldu. Cihazların testlerine devam ediyoruz, hedeflediğimiz sonuçları almaya başladığımızda hizmet bölgemizin genelinde bu çalışmayı yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Projede bizlere paydaş olan BATEL Elektromekanik Firması yetkililerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlada orman yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü

2023-06-21 16:00 - Asayiş

Antalya Düşünce Platformundan Ukrayna hamlesi

2023-06-22 14:00 - Genel

Cani damat kayınvalidesini öldürdü: Önce boğazını kesti, sonra 8 bıçak darbesi vurdu

2023-06-17 20:30 - Asayiş

Dijital İmza Platformu, 2023te dünyaya açılacak

2023-06-22 15:00 - Ekonomi

PLAJLAR YAZA HAZIR

2023-06-22 11:41 - Marmaris

Aıasla Bodruma Yunan havası geldi

2023-06-19 12:30 - Magazin

Marmaris Adliyesi personeline Takdir Belgesi

2023-06-22 11:50 - Gündem

Seç Market Gaziantepte esnafla buluştu

2023-06-22 19:00 - Ekonomi

Ege Yıldızları Hokey Kulübü, karne alan sporcularını ödüllendirdi.

2023-06-18 11:30 - Spor

Dalamanda jetski kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

2023-06-16 23:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Marmaris’te şehit olan orman işçisi Görkem Hasdemir dualarla anıldı

19:59 - Genel

Kadınlara yönelik destek programları başladı

19:26 - Genel

Dilenci ve seyyar satıcılara geçit yok

19:24 - Genel

Kızılay ‘Mobil Kan Bağış Aracı’ Ayaş’ta

18:39 - Genel

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda yerini aldı

18:31 - Genel

Günün Manşetleri

Montella ile Yeni Sözleşme İmzalanıyor

15:20 - Spor

Küresel Isınma Doğal Mirası Yok Ediyor

14:41 - Gündem

Şüpheli Ölüm Davasında Aileden Çağrı

14:21 - Asayiş

Evinde Kenevir Yetiştiren Şahıs Gözaltında

14:13 - Asayiş

Yemeksepeti, Superbrands Tarafından 'Süper Marka' Seçildi

12:56 - Ekonomi