?>

Vefat eden oğlu için Kur’an kursu öğrencilerine ikramda bulundu

Eskişehir'de ilahiyat camii'nde eğitim gören yaz kur'an kursu öğrencilerine her gün bir hayırsever tarafından yiyecek ve içecek ikram ediliyor.

İnsan - 6 ay önce

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere ikram veren İsmail Mercan, vefat eden oğlu ve yakınları adına hayır yaptığını belirtti.

Eskişehir’de yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere ikramda bulunan yurt dışı emeklisi İsmail Mercan, hayrın vefat eden oğlu Ahmet ve diğer yakınları adına yapıldığını söyledi. Mercan, uygulamanın çocukların camiye yönelmesine katkı sağladığını ifade etti.

İsmail Mercan, yaz döneminde eğitim gören çocuklara yönelik yapılan ikramlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sekiz yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun ruhuna ikram verdiğini belirten Mercan, "Ben yurt dışı emeklisiyim. Her sene burada okuyan talebelere, ölmüşlerim için ikram veriyorum. Geçen hafta oğlum Ahmet’in niyetine verdim. Bugünkü ikram da Belçika’da yaklaşık beş ay önce doğum sırasında vefat eden bir abimizin kızının ruhuna yapıldı" dedi.

Mercan, ikram anlarını kayıt altına alarak sosyal medya üzerinden paylaştığını belirtti. "Kameraya çekip paylaşıyorum. Arkadaşlarıma da yönlendiriyorum" diyen Mercan, hayrın yaygınlaşmasını amaçladığını dile getirdi. Açıklamasında, çocukların duasının kıymetine vurgu yapan Mercan, "Sevap olur diye bu talebelere ikram veriyoruz. Çocukların duaları günahsızdır, büyük insanların dualarına benzemez. Gelip sadece bir Fatiha öğrenseler bile benim için mutluluktur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Eskişehir İlahiyat Camii’nde yaz Kur’an kursuna devam eden öğrencilere her gün bir hayırsever tarafından yiyecek ve içecek ikramı yapıldığı öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Beyaza bürünen İndere konutları depremzedelere sıcak yuva oldu

13:50 - İnsan

Çocukların zorlu mücadelesi ‘Akran zorbalığı’nın temeli evde atılıyor

13:08 - İnsan

AFAD, kemoterapi hastasını kar engelini aşarak hastaneye ulaştırdı

12:59 - İnsan

Karsta esnaf karla mücadeleye satış yaptığı traktörlerle destek verdi

13:02 - İnsan

Ankara’da sıra dışı yaşam: Onlarca hayvanla ortak hayat kurdu

12:47 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan