?>

Velilerden mahalledeki okulun taşınmasına tepki

Kayseri’nin talas ilçesinde bulunan bir okulun taşınmasına tepki gösteren veliler, okul önünde toplanarak yetkililerden yardım istedi.

Genel - 2 ay önce

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan ve 153 öğrencinin eğitim gördüğü okulun taşınmasına tepki gösteren veliler, okul önünde toplanarak yetkililerden yardım istedi.

İlçeye bağlı Kiçiköy Mahallesi’nde bulunan Şehit Burhan Kaplan İlkokulu’nun taşınmasına karar verildi. Mahallelerinde ihtiyaç olan okulun taşınmasını istemeyen öğrenci velileri de okul önünde bir araya gelerek yetkililerden okulun taşınmaması için yardım istedi. Mahallede okulun ihtiyaç olduğunu söyleyen öğrenci velisi Şemsettin Yılmaz; "Biz okulumuz için, okulumuzun kapanmaması için buradayız. Burada nasıl bir durum söz konusu derssek, burada mahalle sakinlerimizin ihtiyaç duyduğu bir okulumuz var. Yıllardır bir ihtiyaçtı, sonradan açıldı zaten. Açıldıktan belli bir süre sonra kapatma kararı alındı. Buraya uzakta bir okula taşınma kararı alındı. Biz de taşınmamasını istiyoruz. Burada 153 tane öğrencimiz var. Öğrencilerimizi orası hem maddi hem de manevi olarak gerçekten çok zorlayacak. Bunun için okulumuzun kapanmamasını istiyoruz. Bunun için mahalle sakinleri ve veliler olarak yetkililerimizin duyarlı olmalarını istiyoruz. Okulumuzun kapanmasını kesinlikle istemiyoruz. Çünkü mahalle halkının ekonomik durumu belli. Maddi durumu kötü olanlar için bura bulunmaz bir yer" dedi.

Velilerden Figen Balemen ise; "Burada olmamızın nedeni kesinlikle okulumuzun kapanmasını istemememiz. Benim evim okula çok yakın ve eşim yurtdışında. Tek başıma çocuklarımı götürüp, getiren bir insanım. Benim için okulun taşınması halinde çok zor geçecek. Ne gerekirse yapmaya hazırız. Okulun taşınması beni gerçekten çok zorlayacak. O yüzden kesinlikle istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Alperen Yılmaz da, "Şu an birinci sınıfı bitirdim ve ikinci sınıfa geçtim. Tatilden geldikten sonra ben sınıfıma devam etmek istiyorum. Bu okulda bir sürü anım oldu birinci sınıfta. Sınıfımdan ve okulumdan ayrılmak istemiyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

İlgili Haberler

Niğde’de yere tükürmeye 2 bin 953 TL ceza

13:53 - Genel

Zabıtadan işletmelere gramaj ve kalite kontrolü

13:32 - Genel

Emekli olan Paşalara veda yemeği

13:21 - Genel

Eskiyen kent mobilyaları yenileniyor

13:19 - Genel

3’ncü Ordu Komutanlığına atanmıştı emekliliğini istedi

13:15 - Genel

Günün Manşetleri

Mahalleli Panik Yaşadı, Evler Küle Döndü

13:36 - Asayiş

İki İlçe Arası Uyuşturucu Sevkiyatına Engel Olundu

13:17 - Asayiş

Amca Cinayetinde Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

13:05 - Asayiş

Yaşlı kadına 500 binlik tuzak

12:49 - Asayiş

Yunanistan Tarafından Geri İtilen Göçmenler Kurtarıldı

12:43 - Asayiş