?>

Veteriner hekimlerden kurbanlık önerileri

Sağlık - 2 yıl önce

Van Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Veteriner Hekimi Gülşah Özcaner, kurbanlık hayvan alımı konusunda uyarıda bulunarak, “Kurbanlık alırken zayıf, hastalıklı ve gebe olmaması konusunda dikkat etmelerini söylüyoruz” dedi.

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Van’da, besiciler Kurban Bayramı yaklaşırken bin bir emekle yetiştirdikleri kurbanlıkları görücüye çıkardı. Van’da besicilerin özenle yetiştirdiği kurbanlıklar, sabahın erken saatlerinde canlı hayvan pazarına getiriliyor. Canlı hayvan pazarındaki çalışmalarını sürdüren veteriner hekimler ise hem alıcıları hem de satıcıları ‘kurbanlık’ konusunda bilgilendiriyor. Kurbanlık alırken özellikle salgın bir hastalığı olmaması, gebe ve yaş konusuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen veteriner hekimler, bu konuda özellikle ‘kurbanlık’ alacakların destek alması önerisinde bulundu.

“Yaş tayinini yaparken kullanılan en önemli kriter dişlerdir”

İHA muhabirine konuşan Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Veteriner Hekimi Gülşah Özcaner, pazarda kurbanlık alırken hayvan sahiplerine dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Kurbanlık için genç hayvanlar yerine daha toklu hayvanların alınmasını öneren veteriner hekim Özcaner, “Kurbanlık alırken zayıf, hastalıklı ve gebe olmaması konusunda dikkat etmelerini söylüyoruz. Zaten buradaki hayvan sahipleri, bu konularda bilgili insanlar ama kurbanlık almaya gelenler daha çok bu konulara dikkat etmeliler. Hayvanın gebe olmaması ve yaş konusu çok hassas konular. Yaş konusunu da hayvanların diş tayininden anlayabiliyorlar. Salgın hastalıklar açısından hastalıklı hayvan olmaması da çok önemli bir konu bizim için” dedi.

Uzun süre hayvancılıkla uğraşanların bir hayvanın gebe olup olmadığını geleneksel yöntemlerle anlayabildiğini dile getiren Özcaner, gebe konusunda veteriner hekimlerin muayene etmesini önerdiklerini kaydetti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

2024’TE MARMARİS’E DENİZDEN TURİST AKINI

2023-06-16 13:24 - Turizm

Muğlada orman yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü

2023-06-21 16:00 - Asayiş

Antalya Düşünce Platformundan Ukrayna hamlesi

2023-06-22 14:00 - Genel

Cani damat kayınvalidesini öldürdü: Önce boğazını kesti, sonra 8 bıçak darbesi vurdu

2023-06-17 20:30 - Asayiş

Dijital İmza Platformu, 2023te dünyaya açılacak

2023-06-22 15:00 - Ekonomi

PLAJLAR YAZA HAZIR

2023-06-22 11:41 - Marmaris

Aıasla Bodruma Yunan havası geldi

2023-06-19 12:30 - Magazin

Marmaris Adliyesi personeline Takdir Belgesi

2023-06-22 11:50 - Gündem

Seç Market Gaziantepte esnafla buluştu

2023-06-22 19:00 - Ekonomi

Ege Yıldızları Hokey Kulübü, karne alan sporcularını ödüllendirdi.

2023-06-18 11:30 - Spor

İlgili Haberler

İngiliz hasta, Fethiye’de ’Kapalı Omurga Tümörü’ operasyonuyla sağlığına kavuştu

17:21 - Sağlık

Bu cihaz Türkiye’de sadece ESOGÜ’de var

16:38 - Sağlık

Bilecik’te de obezite ile savaş başladı

16:18 - Sağlık

Van’da zorlu el ameliyatı: 10 saatlik mücadeleyle hayata tutundu

15:14 - Sağlık

Üniversite öğrencilerinden Türk Kızılayı’na örnek olacak destek

14:36 - Sağlık

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş