?>

Vodafone Türkiye’den 5G’de geniş kapsama

(SOLDAN SAĞA) VODAFONE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKAN YARDIMCISI YAGO LOPEZ, P3 CEO HAKAN EKMEN, VODAFONE CEO ENGİN AKSOY

Ekonomi - 3 ay önce

Vodafone, uluslararası bağımsız denetim kuruluşu P3 tarafından Türkiye’nin 81 ilinde yapılan tarama testlerinde Türkiye’nin en geniş 5G kapsamasına sahip operatör olduğunu açıkladı.

Vodafone, Uluslararası bağımsız denetim kuruluşu P3 tarafından 81 ilde yapılan detaylı tarama testlerine göre Türkiye’nin en geniş 5G kapsamasına sahip operatörü olduğunu duyurdu.

P3 tarafından 1-8 Nisan tarihleri arasında toplam 30 bin kilometrelik alanda yapılan değerlendirmede 5G kapsama alanı mevcut tüm frekans bantlarında değerlendirildi. 5G kapsama alanının güvenilir ve anlamlı bir şekilde tespit edilmesini sağlamak için birden fazla sinyal seviyesi eşik değeri uygulandı. Vodafone Türkiye, elde ettiği sonuçlarla ülke genelinde en geniş 5G kapsamasını sağladığını açıkladı.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy şunları söyledi: "Vodafone olarak, dünya genelinde en fazla ülkede 5G hizmeti veren bir numaralı mobil operatörüz. Dünya genelinde 5G hizmeti verdiğimiz ülke sayısını Türkiye ile birlikte 23’e çıkardık. 1 Nisan’da 81 il ve 922 ilçede 5G sinyalini aynı anda vererek bakanlığımızın 5G’yi ülke geneline iki yılda yayma hedefini Vodafone olarak büyük oranda daha birinci günden hayata geçirdik. Kapsama ve kullanıcı sayısı itibarıyla Vodafone’un dünyada yaptığı en büyük 5G lansmanına imza attık. Şimdi de uluslararası bağımsız denetim kuruluşu P3 tarafından ülkemizin en geniş 5G kapsamasına sahip operatörü sertifikasını kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 5G’li yeni dönemde güçlü altyapımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Türkiye’nin dijital geleceğine duyduğumuz güvenle çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Ayrıntılı ve güvenilir 5G kapsama analizi

P3, 1 Nisan’da 5G’nin ticari olarak piyasaya sürülmesinin ardından ülke genelindeki 5G kapsamasını değerlendirmek üzere bir mobil karşılaştırma çalışması gerçekleştirdi. Ölçüm yöntemi olarak yüksek çözünürlüklü RF tarayıcının kullanıldığı değerlendirmeyle, kentsel ve kentsel olmayan alanlar dahil olmak üzere ülke çapında ayrıntılı ve güvenilir bir 5G kapsama analizi yapılması hedeflendi ve Türkiye’deki 5G kapsama alanına ilişkin detaylı bir görünüm elde edildi. Tüm ölçümler, uluslararası bağımsız kuruluş P3 tarafından global standartlara uygun metodolojiler ile gerçekleştirildi. Karşılaştırma çalışması, tutarlı ve kapsamlı veri toplanmasını sağlamak için her biri eksiksiz ölçüm ekipmanına sahip tarayıcıların yer aldığı tam donanımlı 15 araç kullanılarak yürütüldü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

İlgili Haberler

Kadın girişimciler emeklerini sergiledi

12:26 - Ekonomi

Trakya’nın sarı gelininden 250 bin tonluk umut

11:50 - Ekonomi

Düzce’de yılın ilk yarısında 787,8 ton ihraç edildi

10:59 - Ekonomi

Erzurum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 157 bini aştı

10:06 - Ekonomi

Erzurum’da yabancılara konut satışı yılın ilk yarısında 2’de kaldı

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş