?>

Vodofone’den sultanlar ligine 5G destekli şahin gözü teknolojisi

Vofofone'den sultanlar ligine 5g destekli şahin gözü teknolojisi

Teknoloji - 1 yıl önce

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru ve Sultanlar Ligi İsim Sponsoru Vodafone, FIVB ve CEV’in uluslararası voleybol maçlarında kullandığı Şahin Gözü sistemine 5G teknolojisinin entegrasyonu üzerine çalışmalar yürütüyor. Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında kullanılacak sistem, İstanbul’da 2 farklı salonda 4 takımın maçlarında uygulanacak.

Dünyada kadın voleyboluna, Türkiye’de ise kadın sporuna yönelik en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone, dijitalleşmenin gücünü kullanarak kadın voleybolcuların yanında durmaya devam ediyor. Vodafone, Volleyball Nations League, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda kullanılan Şahin Gözü sistemini Türkiye’de Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında Vodafone 5G desteğiyle kullanacak. Sistem, lig maçlarında basit kameralarla gerçekleştirilen Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ni neredeyse sıfır gecikmeyle hem voleybol salonu LED ekranlarına hem de canlı yayına anlık olarak yansıtmayı mümkün kılacak. Vodafone 5G desteğinin entegrasyonu çalışmaları kapsamında Şahin Gözü uygulaması, Nisan’da başlayacak olan ve yarı finaller, finaller ile üçüncülük/dördüncülük eşleşmelerini kapsayan Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı döneminde geçerli olacak. Teknoloji, İstanbul’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu ve Vakıfbank Spor Sarayı olmak üzere 2 farklı salonda Fenerbahçe Opet, Vakıfbank, Eczacıbaşı Dynavit ve Türk Hava Yolları’nın maçlarında uygulanacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Türkiye’de ilk defa şahin gözü teknolojisini Burhan Felek Vestel sahasında müşterilerimiz ve izleyenlerimizle buluşturuyoruz. Burada 5G teknolojisini de kullanarak anlık deneyimi ve maç heyecanını daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Arkamızda görmüş olduğunuz gibi smaç hızlarını deneyimleme, en çok kullanılan voleybol sahasının neresinin kullanıldığını ölçümleme ve verilerle ilgili birçok görüntüleme yapmak mümkün. Bu görüntülemeler sahanın etrafında bulunan birçok kamerayla anlık şekilde iletiliyor ve 5G teknolojisiyle beraber hem izleyenlerle hem de ekrandakilerle buluşturuluyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ACAR ÜNLÜ, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

2024-04-01 10:40 - Marmaris

SERKAN YAZICI, “MARMARİS’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ!”

2024-04-01 01:03 - Marmaris

İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

2024-04-01 10:07 - Ekonomi

TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAK

2024-04-01 19:46 - Genel

Çorum’da çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı

2024-04-03 14:47 - Ekonomi

ROMANYA RUSLARA SCHENGEN VİZESİ

2024-04-01 10:29 - Turizm

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

CHP MUĞLA'DAN MEHMET DEMİR'E TEPKİ

2024-04-03 10:56 - Siyaset

İYİ PARTİ SON MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2024-03-30 17:46 - Marmaris

SERKAN YAZICI, BAŞKANLIK İÇİN YEMİN ETTİ.

2024-03-29 12:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Roketsan yeni silahlarını tanıttı

20:43 - Teknoloji

Yapay zekalı kartvizit devrimi

16:22 - Teknoloji

1978 model Otosan 500, Mudanya Üniversitesi’nde yeniden hayat buldu

13:32 - Teknoloji

Atölyeleri Kur’an kursuna taşıdılar

12:46 - Teknoloji

Türk Telekom mobil uygulaması yenilendi

10:30 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kaçak Elektrik Operasyonu

16:04 - Genel

Yanan Orman Arazilerinin Akıbeti Tartışılıyor

15:47 - İnsan

Celal Kuzu, Türkiye üçüncüsü oldu

15:19 - Spor

Ailesini Katleden İtfaiye Erinin Cenazesi Gizlice Defnedildi

15:14 - Asayiş

Üreticilere zeytin sineği uyarısı

15:07 - Genel