?>

Yabancı öğrenciler Sivas’ta bayramlaştı

üniversite öğrenimlerini tamamlamak için sivas’a gelen afrika uyruklu öğrenciler bayramlaştı. Sivas vakıflar bölge müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte türkiye ve sudan mutfağına özgü yemekler ikram edildi.

İnsan - 11 ay önce

Üniversite öğrenimi için Sivas’a gelen Afrika uyruklu öğrenciler Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte hem toplu olarak bayramlaştı hem de Türkiye ve Sudan mutfağına özgü lezzetleri tattı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ‘Kurban Paylaşmaktır’ sloganıyla örnek bir etkinliğe imza attı. Sivas’ta yaşayan Afrika uyruklu öğrencileri bir araya getiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öğrencilere yemek ikramında bulundu. Sudan’ın yöresel lezzetlerinin de yapıldığı etkinlikte öğrenciler bayramlaştı. Etkinliğe yaklaşık 200 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, “Biz Vakıf çalışanlarının ve Vakıfa gönül verenlerin en hazlı günlerinden birindeyiz. Sudanlı birkaç öğrencimiz bize müracaat ettiler. ‘Ailelerimize gidemiyoruz, Kurban Bayramı’nı da burada geçireceğiz. Bu hususta bize yardımcı olur musunuz?’ dediler. Bizler de tabi dedik. Böylece ailelerine gidemeyen, onlarla bu hazzı yaşayamayan evlatlarımıza bu ortamı hazırladık. Ecdadımızdan aldığımız bayrağı taşıyoruz. Biz aynı ecdadın çocukları olarak burada bayramlaşmayı paylaşıyoruz. Bayramın ikinci gününde bu yavrularımız birbirleri ile buluştular, bayramlaştılar” ifadelerini kullandı.

“Aile olmayı tercih ettik”

Evlerinden uzak kalan arkadaşları için bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sivas Sudanlı öğrenciler Topluluğu Başkanı Fadi Alameldin Abdalla Eltahır, “Sivas’ta okuma fırsatı sunan Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’ye ayak bastığımız andan itibaren Allah razı olsun Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bize yardımcı oldu. Arkadaşlarımız bayramda ailelerinden uzak olunca biz aile olmayı tercih ettik. Türk yemeklerine benzer Sudan yemekleri yaptık. Sudan baharatları getirdik, arkadaşlar da yardımcı oldular. Türk yemekleri ve Sudan yemeklerini karıştırdık. Ortaya güzel bir şey çıktı. Bu etkinlikten dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

MUHTEŞEM GÖKOVA’NIN CENNET KÖŞESİ AKYAKA

2024-06-10 15:02 - ÇEVRE

MARMARİS'TE KANALDAKİ KAZLAR KATLEDİLDİ

2024-06-11 12:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Çaycuma’nın basın tarihi gün yüzüne çıktı

11:35 - İnsan

2. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrenci kongresi ETÜ ev sahipliğinde başladı

11:32 - İnsan

Starlink uyduları gökyüzünde süzüldü

11:25 - İnsan

Diyarbakır’da şehit aileleri ve gaziler ’Aile Yılı’ konserinde bir araya geldi

11:14 - İnsan

ETÜ’de gelecek pandemilere hazır mıyız? konferansı gerçekleştirildi

11:01 - İnsan

Günün Manşetleri

’Acımasızlar’ Çetesi Çökertildi

10:52 - Asayiş

Tedavi Gördüğü Merkezden Bilgisayar Çaldı

10:41 - Asayiş

Hayvanseverler Annesiz Kalan Yavru Köpeğe Sahip Çıktı

10:33 - Gündem

Mourinho İlk Derbi Galibiyetini Hedefliyor

10:21 - Spor

Deprem Sonrası Güvenli Konut Talebi Arttı

10:18 - İnsan