?>

Yağışlar başladı, ayakkabı tamircilerinin yüzü güldü

KIŞ MEVSİMİNE BAĞLI OLARAK HAVALARIN SOĞUMASI VE YAĞIŞLARIN ARTMASI, AYAKKABI TAMİRCİLERİNİN İŞİNE YARADI.

Ekonomi - 2 ay önce

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuyan hava ve artan yağışlar, ayakkabı tamircilerinin işlerini hareketlendirdi. Kışlık ayakkabılarını giyen vatandaşlar tamirci dükkanlarının yolunu tutarken, ustalar iş yoğunluğundan memnun ama çırak bulamamaktan dertli.

Havaların soğuması ve yağışların artmasıyla birlikte spor ayakkabılar rafa kalktı, kışlık bot ve ayakkabılara yönelim arttı. Vatandaşlar kışa girmeden ayakkabılarını tamir ettirmeye başlarken, ayakkabı tamircilerinin işleri de yoğunlaştı. "Kışın tamir işleri daha çok olur"

Yaklaşık 50 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Ahmet Özsüleyman, sonbaharla birlikte işlerinin açıldığını söyledi. Özsüleyman, "Ayakkabı tamir işlerimiz şu anda çok iyi. Havaların soğuk olması ve yağışlardan dolayı tamire talep var. Kışın, yağmurlu ve karlı havalarda işlerimiz daha çok oluyor. Şu anda bot ve kışlık ayakkabılar geliyor. En çok alt değişme, kavlama ve dikiş işlemleri yapıyoruz. Ayakkabılar su çekmesin diye tamirat yoğunluğu artıyor. Fabrikasyon ayakkabılarda su geçirme sorunu fazla. Eski işçilik kalmadı" dedi.

Tamir fiyatları hakkında da bilgi veren Özsüleyman, "Taban alt dikişi 150 TL, komple taban değişimi 600 TL, ufak tefek işlemler ise 50-150 TL arasında değişiyor. Sıfır botlar 5 bin TL’den başlıyor, bu yüzden tamir çok daha ekonomik" diye konuştu. "Zanaat öcü gibi görülüyor"

Meslekte çırak yetişmemesinden yakınan Özsüleyman, "İnsanlar çocuklarını sanata yönlendirmiyor. Zanaatı öcü gibi gören veliler, çocuk okusun ama boş gezsin istiyor. Halbuki zanaatkar aç kalmaz. 50 yıllık ustayım, işimi seviyorum. Son çırak çalıştırdığımın üzerinden 10 yıl geçti. Bir çırak bu meslekte 3 yılda usta olur ama önce işi öğrenmeyi hedeflemeli. Para sonra gelir" ifadelerini kullandı.

Yağışların artmasıyla birlikte Samsun’daki ayakkabı tamircilerinin tezgahlarında da hareketlilik gözleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Corendon Airlines 5. Finansın Geleceği Zirvesi’ne sponsor oldu

16:37 - Ekonomi

Ağrı’da tekstilkent yatırımı bölge ekonomisine katkı sağladı

16:39 - Ekonomi

Ordu’da arıcılara malzeme desteği

16:03 - Ekonomi

Sivas’ta kişi başı gelir 351 bin liraya ulaştı

15:48 - Ekonomi

Edremit’in kültürel mirası turizme açılıyor

14:40 - Ekonomi

Günün Manşetleri

12 yaşındaki çocuk okul çıkışında bıçaklandı

16:16 - Asayiş

RTÜK Jasmine dizisi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

16:01 - Genel

Yoldan geçenleri bıçakladı: 1’i ağır 3 yaralı

15:33 - Asayiş

Plastik atıklar çiçek açtı: Çevreye duyarlı sanat

15:20 - Gündem

Bin yıllık Haburman köprüsü, tüm ihtişamı ile ayakta

15:14 - Kültür Sanat