?>

Yağmur altında İstiklal mücadelesi ruhunu yaşattılar

ÇANKIRI'DA, KURTULUŞ SAVAŞI'NDA İNEBOLU LİMANI'NA GELEN SİLAHLARIN CEPHEYE ULAŞTIRILDIĞI İSTİKLAL YOLU'NDA DÜZENLENEN "16. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ"NE VATANDAŞLAR YAĞMURLU HAVAYA RAĞMEN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

Genel - 4 saat önce

Çankırı’da Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silahların cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu’nda düzenlenen "16. İstiklal Yolu Yürüyüşü"ne vatandaşlar yağmurlu havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Çankırı’da, Kurtuluş Savaşı’nda Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki limana indirilen mühimmatların Ankara’ya ulaştırıldığı İstiklal Yolu’nda milli mücadele ruhunu yaşatmak için yürüyüş düzenlendi. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve dün başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. 5 kilometrelik yürüyüş, yağmur altında Üçoluk Karakolu mevkiinden başlayarak Kıyısın köyünde son buldu. Ilgaz ilçesine bağlı Kıyısın köyünde düzenlenen kapanış programında Kur’an-ı kerim tilaveti icra edildi. Program duaların edilmesiyle sona erdi.

Programda Milli Mücadele’nin önemine değinen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi yeniden tesis etmek bakımından bir milli mücadele ortaya koyduk. Mustafa Kemal Paşanın liderliğinde, bu milli mücadelede gerçekten büyük bir zafer elde ettik. Bu zaferin elde edilmesinde İstiklal Yolu tarihe geçmiştir. Bu yol, İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı ve Ankara hattından insan ve silah sevkiyatının yapılması ile beraber istikbale giden yolumuzu açmıştır" dedi.

Törene katılan herkese teşekkür eden Kıyısin köyü muhtarı Nurettin İpek ise, "İstiklal Yolu’nda bulunan ve Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık mücadelesine katkı sunan köyümüzde bu törenin gerçekleşmesinden onur ve gurur duymaktayız. Türk milletinin dünyada emsali görülmemiş bağımsızlık mücadelesini hatırlatan bu törenler bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Rabbim, milletimizi bir daha bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda bırakmasın. Törene katılan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

2025-10-22 14:12 - Marmaris

Türk sinemasının sultanı afyonkarahisar’ı gezdi

2025-10-17 11:27 - Magazin

İlgili Haberler

Erzin’de Emniyet Müdürü Gün göreve başladı

18:59 - Genel

Karpuzlu Kaymakamı görevine başladı

18:54 - Genel

Hitit Üniversitesi’nde Osmanlı’nın idari tarihine ışık tutuldu

18:29 - Genel

Aliağa Belediyesinden sel bölgesine destek

18:15 - Genel

Nilüfer’e hayırseverlerden sağlık ve eğitim yatırımı

17:31 - Genel

Günün Manşetleri

Psikolog Kanizi'den Akran Zorbalığı Uyarısı

17:30 - Sağlık

Vali Akbıyık: "Çam balında dünya birincisiyiz"

17:00 - Genel

TÜRSAB’tan Milas-Bodrum Turizmine Destek Ziyareti

15:42 - Turizm

Demos’un Sesi Muğla’da Yankılanacak

15:04 - Kültür Sanat

Datça’dan Bodrum’a Tüm Engeller Aşılıyor

15:04 - İnsan