?>

Yağmura rağmen dışarıda saf tuttular: 4 asırlık camide bayram namazı kıldılar

SİVAS’TA YER ALAN VE 4 ASIRLIK GEÇMİŞİ İLE BİLİNEN TARİHİ KALE CAMİİ’NDE RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI SEVİNCİ YAŞANDI. ÖĞRENİM GÖRMEK AMACIYLA FARKLI ÜLKELERDEN TÜRKİYE’YE GELEN ÖĞRENCİLER, YAĞMUR YAĞIŞINA RAĞMEN SAF TUTARAK NAMAZ KILDI.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Sivas’ta yer alan ve 4 asırlık geçmişi ile bilinen Tarihi Kale Camii’nde Ramazan Bayramı sevinci yaşandı. Öğrenim görmek amacıyla farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen öğrenciler, yağmur yağışına rağmen saf tutarak namaz kıldı.

Dönemin Sivas Valisi Mahmut Paşa tarafından 1580 yılında yaptırılan ve asırlara meydan okuyan Kale Camii’nde bayram namazı sevinci yaşandı. Sabahın erken saatlerinde uyanan vatandaşlar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Üniversite öğrenimi nedeniyle Sivas’ta bulunan yabancı uyruklu öğrenciler de bayram namazı için Tarihi Kale Camii’ne gitti. Yöresel kıyafetlerini giyen yabancı uyruklu öğrenciler, dışarıda yağan yağmura aldırış etmeden saf tuttu. Bayram namazı kılan öğrenciler, namazın ardından bayramlaştı.

"Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun"

Filistin’den Sivas’a geldiğini söyleyen Abdullah Hişam, "Burada üniversite okuyorum. Ramazan’ın ardından bayram namazı kıldık. Namaz sonrası burada arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Bugün Sivas’ta hava yağmurlu. Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. İnşallah Filistin barışa kavuşur" dedi.

"Çok şükür bayrama kavuştuk"

Sudanlı öğrenci Ahmed Seyfeddin ise, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Ramazan’ı bitirdik, keşke bitmeseydi. Ramazan çok mübarek bir ay. Çok şükür bayrama kavuştuk. Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı

2026-03-14 00:50 - Asayiş

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek depremzedelerle iftarda buluştu

2026-03-13 23:15 - Spor

İlgili Haberler

Kütahya’da "Kadının Gözüyle Doğanın Dili" sergisi açıldı

19:36 - Kültür Sanat

Balıkesir Burhaniye’de kadınların yıl boyu yaptığı resimler görücüye çıktı

18:48 - Kültür Sanat

İncirliova’da bahar şenliği çocukların neşesiyle gerçekleşti

16:52 - Kültür Sanat

Şırnak’ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı

16:43 - Kültür Sanat

Bodrum’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı

16:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem