?>

Yahyalı Belediyesi sokak hayvanlarına modern yaşam alanı kazandırdı

YAHYALI BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLMELERİ İÇİN HAYATA GEÇİRDİĞİ YAHYALI SOKAK HAYVANLARI DOĞAL YAŞAM ALANINI TAMAMLADI VE KULLANIMA AÇTI.

Genel - 8 ay önce

Yahyalı Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için hayata geçirdiği Yahyalı Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanını tamamladı ve kullanıma açtı.

Yahyalı Kaymakamı İbrahim Gültekin ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yeni yapılan ve aktif olarak kullanılan Doğal Yaşam Alanı’nı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Öztürk, proje alanını gezerek yapılan çalışmaları değerlendirdi ve eksik kalan noktalar için talimatlar verdi. Alanın içinde barınaklar, bakım ve tedavi üniteleri, karantina bölümleri, geniş gezinti sahaları ve doğal yaşam ortamları bulunuyor. Böylece sokak hayvanları hem korunmuş hem de doğal davranışlarını sergileyebileceği bir ortamda yaşamını sürdürebilecek.

Başkan Öztürk açıklamasında şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarımız ilçemizin değerlerindendir. Yahyalı Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı ile onların hem güvenli hem de sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız. Artık bu alan aktif olarak hizmet vermektedir ve bakım, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri modern şartlarda yürütülecek. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum."

Kaymakam İbrahim Gültekin ise projeyi örnek bir sosyal sorumluluk çalışması olarak değerlendirerek, "Belediyemizin bu duyarlı yaklaşımı ilçemiz için büyük bir kazanım. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak insani bir görevdir. Yeni doğal yaşam alanı, hem Yahyalı’ya hem de çevre ilçelere örnek olacak bir tesis olarak hizmet verecek" dedi.

Yahyalı Belediyesi, yeni açılan bu alan ile sahipsiz hayvanların yaşam kalitesini artırmayı ve vatandaşların da projeye dahil olarak hayvan sevgisini pekiştirmesini hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Derici’den Kıyıkışlacık Maden Limanı Soru Önergesi

2025-10-25 15:43 - ÇEVRE

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

İlgili Haberler

Ardahan’da Ata’nın silüetine bulut engeli

19:30 - Genel

Germencik’te 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

19:36 - Genel

Silivri halk plajı doldu taştı

18:26 - Genel

Kuşadası’nda milli park dönüşü yoğunluğu oluştu

18:30 - Genel

Çanakkale’nin 53 yıllık Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyaret

17:40 - Genel

Günün Manşetleri

Çeşme’nin turizm geleceği için stratejik yol haritası hazırlandı

14:56 - Ekonomi

ABD Savaş Gemisi ’USS Roosevelt’ Mersin Limanı’na demirledi

14:27 - Asayiş

‘Kirli havuz ve deniz suyu yaz ishallerini tetikleyebilir’

13:46 - Sağlık

Hesabı ödemediklerini yapılan haber sonrası fark ettiler

13:41 - Asayiş

Uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi

13:29 - Asayiş