?>

Yakakent Su Ürünleri İhtisas OSB’de arsa tahsisleri başladı

TÜRKİYE’DE SU ÜRÜNLERİ İŞLEME ODAKLI İLK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN SAMSUN YAKAKENT SU ÜRÜNLERİ İŞLEME İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE(OSB) ŞUBAT AYI ARSA TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI.

Ekonomi - 6 ay önce

Samsun Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye’de su ürünleri işleme odaklı ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan Samsun Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) Şubat ayı arsa tahsis süreci başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı Şubat ayı ilanları kapsamında Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB’de 100 bin metrekarelik alan için tahsis ilanına çıkıldı. Arsa tahsis bedelinin metrekare başına 5 bin TL olarak belirlendiği bildirildi.

Karadeniz kıyısında stratejik bir konumda yer alan ve su ürünleri işleme faaliyetlerine özel olarak planlanan Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB’nin, Samsun’un su ürünleri sektöründeki potansiyelini üst seviyeye taşıması hedefleniyor. Bölgede su, doğalgaz, telekomünikasyon ve atık su arıtma altyapılarının yer aldığı, yatırımcılara önemli lojistik ve üretim avantajları sunduğu ifade edildi.

Yetkililer, Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB’de yatırım yapmak isteyen sanayicilerin arsa tahsis başvurularını 22 Şubat tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirebileceğini açıkladı. Başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgilere Yakakent OSB Müdürlüğü’nün iletişim kanallarından da ulaşılabileceği kaydedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Samsun’da sanayi ve teknoloji için iki stratejik proje hayata geçiriliyor

16:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim