?>

Yakıcı madde içen çocuk hızlı müdahale ile kurtuldu

Korozif madde içen bebek, düzce üniversitesi tıp fakültesi hastanesi çocuk gastroenteroloji bölümünün hızlı müdahalesi ile kurtuldu. Düzce üniversitesi tıp fakültesi hastanesi çocuk gastroenteroloji uzmanı dr. öğr. üyesi belkıs ipekçi, tıp dilinde "korozif madde" adıyla bilinen yakıcı maddelere karşı aileleri uyardı.

Sağlık - 2 ay önce

Korozif madde içen bebek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji bölümünün hızlı müdahalesi ile kurtuldu. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi, tıp dilinde "korozif madde" adıyla bilinen yakıcı maddelere karşı aileleri uyardı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni açılan Çocuk Gastroenteroloji bölümü ile çocukluk döneminde görülen gastroenterolojik hastalıkların zamanında tanı ve tedavi edilmesine imkan sağlandı. Korozif madde (lavabo açıcı) içen 12 aylık hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi tarafından yapılan acil endoskopi işlemi ile tedavi edildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi, çocukluk yaş grubunda kaza ile içilen korozif maddeler hakkında ailelere uyarılarda bulundu.

Dr. İpekçi, "Korozif madde alımı, çocukların yanlışlıkla temizlik maddesi gibi yakıcı, aşındırıcı kimyasalları içmesi, ne yazık ki sık gördüğümüz vakalardır ve çok ağır sonuçları olabilmektedir. Bu maddeler, sadece bir yudum alındığında bile çocuğun yemek borusunda, mide duvarında kalıcı yanıklar, darlıklar ve bazen ömür boyu sürecek sindirim problemlerine yol açabilir" dedi. "En doğrusu acilen 112’yi aramak ve hiçbir şey yedirmeden hastaneye gelmektir"

Çamaşır suyu, lavabo açıcı, kireç çözücü, banyo/tuvalet temizleyicileri, ağartıcılar, pas çözücüler ve bazı parfüm/deodorant veya kolonya türleri çocukların ilgisini çekecek şekilde renkli veya kokulu olduğundan su sanılarak içilebildiğine dikkat çeken İpekçi, "Bu maddelerin çocuk tarafından içilmesi halinde ‘kusturmak’, süt içirmek veya yoğurt yedirmek gibi önlemler maalesef faydası olmadığı gibi zararı arttırabilir. Bu gibi durumlarda en doğrusu acilen 112’yi aramak ve hiçbir şey yedirmeden hastaneye gelmektir" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Başkan Aras'tan Marmaris'te Kapsamlı Ziyaretler

2025-07-02 14:28 - Marmaris

İlgili Haberler

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Yüksekova’da hastane tuvaletleri QR kod sistemiyle daha temiz hale geliyor

14:04 - Sağlık

Sürpriz oyuncaklar çocukları kumara yönlendiriyor

13:06 - Sağlık

Şırnak’ta şap hastalığına karşı seferberlik

12:59 - Sağlık

Doç. Dr. Yıldırım: "Tiroit nodülleri toplumda çok sık görülmekte"

11:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş