?>

Yakınlarını kanserden kaybetti, kanser hastalarına kaş ve kalıcı makyajla moral oldu

SAMSUN’DA YAŞAYAN GÜZELLİK SALONU SAHİBİ KARDELEN TAŞKIN (35), BABAANNESİNİ, HALASINI, ENİŞTESİNİ VE KUZENİNİ KANSER NEDENİYLE KAYBETTİKTEN SONRA 8 YIL ÖNCE BAŞLATTIĞI PROJEYLE KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ KAŞ VE KALICI MAKYAJ HİZMETİ SUNARAK ONLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR.

İnsan - 3 ay önce

Samsun’da 35 yaşındaki Kardelen Taşkın, babaannesini, halasını, eniştesini ve kuzenini kanser nedeniyle kaybettikten sonra 8 yıl önce başlattığı projeyle kanser hastalarına ücretsiz kaş ve kalıcı makyaj hizmeti sunarak onların yüzünü güldürüyor.

Kanser nedeniyle yakınlarını kaybetmesinin ardından 8 yıl önce başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında kanser hastalarına ücretsiz kalıcı makyaj hizmeti veren Kardelen Taşkın, hastalara hem moral hem de umut oluyor. Uzun yıllardır güzellik sektöründe hizmet veren Taşkın, yaşadığı acı kayıpların ardından kanser hastalarına destek olma kararı aldığını belirtti. Son 8 yıldır kanser tedavisi gören hastalara ücretsiz kalıcı makyaj uygulaması yaptığını ifade eden Taşkın, özellikle kemoterapi sürecinde kaş ve saç dökülmesi yaşayan hastalara destek olduklarını söyledi. Bu çalışmanın kendisi için bir sosyal sorumluluk projesinden öte vicdani bir görev olduğunu dile getiren Taşkın, "Bu sektörde birçok iş yaptık, birçok projede yer aldık. Ancak son 8 yıldır kanser hastalarına ücretsiz hizmet vermenin mutluluğunu ve vicdanın getirdiği huzuru yaşıyorum. Baba tarafından çok sevdiklerimi kanserden dolayı kaybettiğim için hastalara bir umut, bir ışık olmak istedim. Kadınların yüzünü güldürebilmek, onların gözlerindeki umudu görebilmek adına bu etkinliğe başladık. Kalbimden gelen ve yaptığımda huzur bulduğum bir çalışma" dedi.

Sadece kadınlara değil erkek hastalara da hizmet verdiklerini belirten Taşkın, "Kaş ve saç dökülmesi nedeniyle özgüven kaybı yaşayan hastalarımız oluyor. Aynaya baktığında kendini daha güçlü hissetmek isteyenler var. Kalıcı makyaj uygulamalarıyla onları adeta taçlandırıyoruz. Bunun dışında salonumuzdaki tüm hizmetleri de sunuyoruz" diye konuştu.

Kanser hastalarının yaşadığı psikolojik sürecin en az fiziksel tedavi kadar önemli olduğuna dikkat çeken Taşkın, "Kaşın ve saçlarının dökülmesinden dolayı yuva yıkımlarının artması, huzursuzluk başlaması gibi durumlar kadınlara yapılan en büyük haksızlık olarak düşünüyorum. Kadınlarımıza bunlardan dolayı destek veriyorum" şeklinde konuştu.

81 ile yaymayı düşündüğü proje kapsamında gönüllü çalışmaların sürdüğünü belirten Taşkın, kanser hastalarına her zaman umut olmaya devam edeceklerini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem