?>

Yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek var, alacak barınak yok

Yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek var, alacak barınak yok

Genel - 2 gün önce

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Türkiye’de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğunu belirterek, binden fazla belediyenin barınağı olmadığını ve dolayısıyla milyonlarca hayvanı alacak barınak kapasitesi bulunmadığını söyledi.

Aksaray’da bazı programlara katılan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Türkiye’deki başıboş köpek popülasyonu, köpeklerin insanlara saldırmasıyla yaşanan olumsuz olaylar ve barınma sorunları hakkında ilgili bilgiler verdi. Türkiye’deki milyonlarca hayvanı alabilecek hayvan barınağının olmadığına ve binden fazla belediyenin de barınağı bulunmadığına dikkat çeken Eroğlu, "Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak ülkemizin güncel konularından birisi olmasından dolayı stratejik olarak yaklaşıyoruz. Yani biz güçlü bir mevzuat, güçlü bir yapılanma ve bütçeyle de önümüzdeki yıllarda bunun çözüleceğine inanıyoruz. Biliyorsunuz 7527 sayılı kanun Anayasa Mahkemesindeydi. Anayasa Mahkemesine reddiyle ilgili olan talep reddedildi, dolayısı ile kanun yürürlükte. Bu kanun gereği biran önce belediyelerimizin sokaktaki hayvanların rahat yaşayabileceği doğal yaşam alanlarına ve barınaklara sahip olması lazım. Hala özellikle barınak konusunda yaklaşık binden daha fazla belediyemizde barınak yok. Biran önce barınakların yapılması lazım. Barınak kapasitesi yetiyorsa barınakta kalacak hayvanlar. Orada tabiri caizse 3-5 hayvanın kalacağı yere siz 20-30 hayvanı koymaya çalışırsanız orada başka bir problem çıkacak" dedi. "Ülkemizde bu acı olayların artık yaşanmaması gerekiyor"

Hayvanlara yönelik yapılan kısırlaştırma hakkında bilgiler veren Konsey Başkanı Eroğlu, "Kısırlaştırma konusunda bir yanlış anlaşılma var. Kısırlaştırılan hayvan saldırmaz diye bir şey söz konusu değil. Buradaki şey şu, kısırlaştırmak, popülasyonun çoğalmasının önüne geçmek ve sayıyı azaltmak. Barınaklarla birlikte 3,5-4 milyon civarında sahipsiz hayvandan bahsediliyor Türkiye’de. Elimizdeki rakamlar o şekilde. Bunu alacak barınak kapasitesi yok ki zaten. Yani tüm illerimizde bahsettiğimiz barınaklar yapılmış olsa bile bu hayvanları alacak kapasite belki olmayacak. İnsanımız hala bu konuda sıkıntılı. Biliyorsunuz birkaç ay önce de Şanlıurfa’da üniversiteden çıkan bir genç kızımız panikleyince ve saldırıdan kaçarken 2 araç birden çarptı, kızımız hayatını kaybetti. Şimdi bu acı olayların artık ülkemizde yaşanmaması gerekiyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Ümraniye’de kamyonetten yola atlayan kurbanlık dananın ayağı kırıldı

00:44 - Genel

Kurbanlıklara davullu zurnalı konser

22:47 - Genel

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu vatandaşlarla bayramlaştı

22:45 - Genel

Selendi’de mezarlıklara ziyaretçi akını

20:53 - Genel

Didim’de ilçe protokolü bayramlaştı

20:22 - Genel

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş