?>

Yalova’da velilerden ikili eğitim tepkisi

YALOVA'DA SUZAN TUNA İLKOKULU VELİLERİ, OKULLARININ İKİLİ EĞİTİME GEÇİRİLMESİ PLANINA TEPKİ GÖSTERMEK AMACIYLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. VELİLER, ALINAN KARARIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTEDİ.

Eğitim - 2 saat önce

Yalova’da Suzan Tuna İlkokulu velileri, okullarının ikili eğitime geçirilmesi planına tepki göstermek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Veliler, alınan kararın yeniden değerlendirilmesini istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Suzan Tuna İlkokulu velileri adına basın açıklamasını Okul Aile Birliği Başkanı Gülten Şengülen yaptı. Şengülen, amaçlarının başka bir okulun mağduriyetine karşı çıkmak olmadığını belirterek, çocuklarının eğitim hakkını korumak istediklerini söyledi.

Konuşmasına Atatürk İlkokulu öğrencileri ve velilerine destek mesajı vererek başlayan Şengülen, "Bugün burada hiçbir okulu, öğrenciyi ya da veliyi hedef göstermek için bulunmuyoruz. Atatürk İlkokulu’nun yıkım sürecinin ardından öğrencilerin yaşayacağı mağduriyetin farkındayız. Her çocuğun güvenli ve kaliteli eğitim alma hakkı vardır. Ancak bir mağduriyetin çözümü başka bir okulun mağdur edilmesi olmamalıdır" dedi.

Suzan Tuna İlkokulu’nun tam gün eğitim veren ve mevcut fiziki kapasitesine göre planlanmış bir okul olduğunu ifade eden Şengülen, ikili eğitime geçilmesinin yalnızca ders saatlerinin değişmesi anlamına gelmediğini belirtti.

Şengülen, "Eğitim düzeni, öğrencilerimizin başarısı, sosyal yaşamı ve aile düzeni doğrudan etkilenecek. Okulumuzun fiziki kapasitesi belli. Yeni öğrencilerle birlikte sınıflar daha kalabalık hale gelecek, ortak kullanım alanları ise yetersiz kalacaktır." diye konuştu.

Velilerin en büyük kaygısının güvenlik olduğunu dile getiren Şengülen, okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanacak yoğunluğun risk oluşturacağını belirterek, "Daha geçen dönem güvenlik nedeniyle yaşanan acı olayda evlatlarımızı toprağa verdik. O acıyı hâlâ unutamadık. Çocuklarımız 5 ile 10 yaş arasında. Anne babalar olarak endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin de çocukluk döneminde ikili eğitim gördüğünü anlatan Şengülen, "Biz çözümün karşısında değiliz. Aksine bütün öğrencilerin mağdur olmayacağı adil bir çözüm istiyoruz. Buraya ’Bizim sorunumuz çözülsün, diğer okul ne yaparsa yapsın.’ demeye gelmedik. Çünkü onlar da bizim evlatlarımız." dedi.

Suzan Tuna İlkokulu’nun kısa sürede örnek gösterilen bir eğitim kurumu haline geldiğini belirten Şengülen, okul yönetimi ve öğretmenlerin özverili çalışmalarının korunması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunan Şengülen, "Talebimiz alınan kararın yeniden değerlendirilmesidir. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın bugününü ve yarınını güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamında sürdürebilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından veliler, taleplerinin yeniden değerlendirilmesini beklediklerini belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

Kayseri Elit Voleybol Kulübü tüm faaliyetlerini sonlandırdı

2026-07-04 09:10 - Spor

"Tepecik Yaz Şenlikleri" başladı

2026-07-03 20:38 - Magazin

Üremek için geldikleri kıyılarda 3 caretta caretta ölü bulundu

2026-07-04 14:38 - Gündem

Marmaris’te ’düzenli istişare dönemi’ başladı

2026-07-04 10:36 - Genel

İlgili Haberler

Diyarbakır Final Ortaokulu’ndan LGS’de çifte Türkiye birinciliği

16:25 - Eğitim

İnegöl’deki bin 136 öğrenciye yüzme eğitimi verildi

15:25 - Eğitim

Kayseri’den 7 öğrenci LGS’de tam puan aldı

15:21 - Eğitim

Balıkesir’de İHA destekli haritalama eğitimi hayata geçirildi

15:16 - Eğitim

Türkiye birincisinden tam puanın sırrı: Disiplin, az telefon, çok tekrar

15:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sıcaktan bunalan keçisini evin banyosunda şampuanla yıkadı

15:38 - Gündem

Alacak verecek meselesinde vurulan kuyumcu ağır yaralandı

15:29 - Asayiş

Fransa’da yıl başından bu yana 25 bin hektardan fazla ormanlık alan yandı

14:45 - Asayiş

Define arayan şahsın kaybolduğu mağarada arama çalışmaları sürüyor

14:43 - Asayiş

LGS’de 500 tam puan alan 3 öğrenci aynı okuldan çıktı

14:09 - Eğitim