?>

Yanak dokusundan idrar yoluna yama

Kayseri'de idrar kanalı sürekli daralan ve bundan dolayı ameliyatlar geçiren bir hasta, yanağından alınan doku ile idrar kanalına yama yapılarak tedavi edildi.

Sağlık - 3 ay önce

Kayseri’de idrar kanalı sürekli daralan ve bundan dolayı ameliyatlar geçiren bir hasta, yanağından alınan doku ile idrar kanalına yama yapılarak tedavi edildi.

İdrar yolundaki daralma şikayetiyle Eskişehir’den gelerek Kayseri Şehir Hastanesi’ne başvuran Halil İbrahim Yıldız için yeni yöntem denendi. Sürekli olarak aynı şikayeti yaşayan Yıldız’ın yanağından alınan doku ile idrar yoluna yama yapıldı. Bu şekilde kalıcı bir tedavi elde eden Yıldız, doktorlara teşekkür etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Elmaağaç ise "Gelişen tıpla beraber yıllardır kapalı ameliyatlar yapmaktayız. Bu kapalı ameliyatlar sonrasında yada kalp rahatsızlıkları sonrasında sonda takımına bağlı penis içerisindeki idrar kanalında darlıklar gelişmektedir. Eskiden sürekli kapalı ameliyatlar ile açılmaktaydı ama yeniden tekrarlamaktaydı. Hastalar ömrü boyunca bu şekilde 15-20 sefer bu şekilde ameliyat olmak durumundaydı. Yeni yöntem ile yanak içindeki mukozayı idrar kanalına yama yaparak kalıcı bir tedavi yöntemi yapılmaktadır. Bunu da Kayseri Şehir Hastanemizde başarı ile gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Hastalığın zor olduğunu ama bu yöntem ile hastaların kalıcı olarak şifa bulduğunu kaydeden Elmaağaç, "Bu hastalık sık tekrar etmesinden dolayı hasta idrar kanalı daraldığı için idrarını hiç yapamıyor. Bu hastamızda sonda takılamadığı ve idrar kanalı tama yakın kapandığı için göbekten takılmıştı. Bir insan sondalı yada göbekten takılı şekilde normal hayatını devam ettiremez. İlerde de idrarını yapamaması sonucu mesanede idrar birikiminden dolayı böbrek yetmezliğine kadar götüren hayatı tehdit eden durumlar oluşturabilir. Bu yüzden hastalar sık sık kanal açma ameliyatlarına maruz kalıyorlardı. Bu yöntem ile kalıcı bir tedavi yöntemini gerçekleştirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Ambulans helikopter Malatya’da 2 hasta için havalandı

19:18 - Sağlık

Bursa’dan dünyaya sağlıklı gelecek taahhüdü

18:24 - Sağlık

Sivaslı hayırseverden Gürün’e 112 Acil İstasyonu

17:39 - Sağlık

Burhaniye’ de kuruyan ağaçlar tehlike saçıyor

16:26 - Sağlık

Kastamonu Üniversitesi’nde 5 ayda 334 hayvan tedavi edildi

14:45 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş