?>

Yangında büyük zarar gören üreticiye yem desteği

MANİSA'NIN GÖRDES İLÇESİNDE ÇIKAN YANGINDA SAMAN BALYALARI VE HAYVAN YEMLERİ KÜLE DÖNERKEN, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANGINDAN ETKİLENEN BESİCİYE YEM DESTEĞİ SAĞLAYARAK ÜRETİMİN DEVAMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ.

Asayiş - 60 dk. önce

Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan yangında saman balyaları ve hayvan yemleri küle dönerken, Manisa Büyükşehir Belediyesi yangından etkilenen besiciye yem desteği sağlayarak üretimin devamı için harekete geçti.

Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan yangında zarar gören besicinin yaraları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sarıldı. Yangında saman balyaları ve hayvan yemleri kullanılamaz hale gelirken, Büyükşehir Belediyesi üreticiye yem desteği sağlayarak mağduriyetin giderilmesi için harekete geçti.

Gördes ilçesine bağlı Benlieli Mahallesi’nde çıkan yangında bir hayvan damı ile çevresindeki saman balyaları alevlere teslim oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları da tamamlanırken, damda mahsur kalan büyükbaş hayvanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sahiplerine teslim edildi.

Yangında üreticiye ait 400 adet 25 kilogramlık saman balyası ile 30 çuval hayvan yeminin tamamen yandığı tespit edildi. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yangından etkilenen üreticiye yem desteğinde bulundu. Sağlanan destekle hem üreticinin mağduriyetinin azaltılması hem de hayvanların yem ihtiyacının karşılanması hedeflendi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Gördes ilçemizin Benlieli Mahallesi’nde yaşanan yangın hepimizi derinden üzdü. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böylesi afetlerde en önemli şey dayanışmadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca yangının söndürülmesi değil, sonrasında oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için de tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız aracılığıyla üreticimize yem desteğimizi ulaştırdık. Çiftçimizin yeniden üretime devam edebilmesi için bundan sonra da ihtiyaç duyduğu her noktada yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Osmaniye’de Kıraç konserine binlerce kişi akın etti

2026-07-11 12:32 - Magazin

Bilecik’te Rumeli rüzgarı eserken, Orhan & Kemal kardeşler binlerce kadını coşturdu

2026-07-11 12:56 - Magazin

İlgili Haberler

Ankara’da kuyumcu soyguncusu yakalandı

17:31 - Asayiş

Ankara’da otları temizlemek için yakılan ateş eve sıçradı

17:28 - Asayiş

Muş’ta kamyonet şarampole devrildi: 2 yaralı

17:30 - Asayiş

İranlı iki kişi 151 parça halinde yuttukları 939,26 gram metamfetaminle yakalandı

17:25 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücü kaza yaptı, hastanede hayatını kaybetti

17:24 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

15:51 - Asayiş

Asma tavanda mahsur kalan güvercin kurtarıldı

15:39 - Gündem

CHP Nazilli ilçe teşkilatında devir teslim krizi

15:13 - Siyaset

İnşaatta merdivenlerden düşen işçi hayatını kaybetti

14:40 - Asayiş

Taha Akgül’den Sivas’taki TOHM’a tam not

14:27 - Spor