?>

Yangında çocukları kurtardılar, 37 yıllık emek kül oldu

Yangın sonucu ev kullanılmaz hale geldi

Asayiş - 2 ay önce

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Gaziköy Mahallesi’nde çıkan yangında 37 yıllık birikimini kaybeden Ümmü Boylu, torunlarının ve çocuklarının son anda evden çıktığını kaydederek tüm birikimlerinin küle döndüğünü aktardı.

Yangın, 12 Eylül’de gece saatlerinde sıralarında Gaziköy Mahallesi’nde Ümmü Boyu’nun 37 yıldır yaşadığı evde elektrik kontağından çıktı. Yangın sırasında bahçede bulunan evin gelini Selvinay Boylu, beşikteki 1 yaşındaki kızı Zümra ile birlikte 4 çocuğu evden çıkardı. Alevlere teslim olan ev kullanılamaz hale geldi. Hasta arkadaşına bakmaya giden ev sahibi Ümmü Boylu ise döndüğünde yaşanan yangını öğrenirken, çocuklara bir şey olmamasını nedeniyle sevindi. Kozan Kaymakamlığı ve Kızılay ekipleri bölgede hasar tespiti yaparak destek olmak için çalışmalara başladı. Evim kül oldu ama tesellim çocukların sağ kalması"

Yaşananları anlatan Ümmü Boyu (68), "37 yıldır bu evde yaşıyordum. O gece bir arkadaşım hastaydı, tesadüfen ona bakmaya gitmiştim. Yangın sırasında evde gelinim ve torunlarım vardı. Çok şükür fark edilip çocuklar kurtarıldı. Evim kül oldu ama en büyük tesellim çocukların sağ kalması" dedi.

Ev sahibinin kızı Arife Birdoğan ise gece lavaboya kalktığında duyduğu çıtırtı sesleri üzerine yangını fark edip gelinleri Selvinay Boylu’ya haber verdiğini belirterek, "Bir anda dumanlar sardı. Gelinimiz çocuklarını kurtardı, çok şükür kimseye bir şey olmadı" diye konuştu. "iki evin eşyası tamamen yandı"

Yangın sırasında çocuklarını kucaklayarak dışarı çıkardığını aktaran Selvinay Boylu da" Bahçede oturuyordum, evden yangın var diye bağırdı Arife. İçeri girip çocuklarımı çıkardım. Beşikte 12 aylık kızım vardı, onu da alıp dışarıya çıktık. Her yeri alev sardı. Çok şükür çocuklara bir şey olmadı ama iki evin eşyası tamamen yandı, darmadağın olduk" şeklinde konuştu.

Kızılay gönüllüsü Türkeş Manga ise "Kozan Kaymakamlığı ve Kızılay Şube Başkanımız Oğuz Cengiz öncülüğünde aileye destek için hasar tespit çalışması yapıldı. Yasal bağış hesabı açıldı, yaraların sarılması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Milyonluk ücreti elinin tersiyle itti: Mehmet Çevik Gemlik’te memleketi için ücretsiz sahne aldı

2025-09-12 00:53 - Magazin

İlgili Haberler

Bozdoğan’da ev yangını

17:10 - Asayiş

Samsun’da 17 yaşındaki çocuk bıçaklandı

17:01 - Asayiş

Fatih’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

16:58 - Asayiş

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

16:58 - Asayiş

Karabük’te tefecilik operasyonu: 2 gözaltı

16:50 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bir ay içinde 28 düzensiz göçmen yakalandı

16:43 - Asayiş

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

16:15 - Asayiş

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

16:00 - Asayiş

Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu

15:39 - Asayiş

Alexsander Zubkov: "Robot değilim, elimden geleni yapıyorum"

15:38 - Spor