?>

Yangında kaybettiği 8 yakını anısına 112 istasyonu ve 8 kurnalı şadırvan yaptırdı

GRAND KARTAL OTEL’DEKİ YANGINDA AİLESİNİ KAYBEDEN YÜKSEL GÜLTEKİN TARAFINDAN YAPTIRILAN DR. ENES GÜLTEKİN 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU İLE 8 CANIN ANISINA İNŞA EDİLEN 8 KURNALI ŞADIRVAN DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI. DÜZENLENEN TÖRENDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI.

Genel - 1 saat önce

Grand Kartal Otel’deki yangında ailesini kaybeden Yüksel Gültekin tarafından yaptırılan Dr. Enes Gültekin 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 8 canın anısına inşa edilen 8 kurnalı şadırvan düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak tarihinde meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasının acısı tazeliğini korurken, yangında ailesini kaybeden Yüksel Gültekin tarafından yaptırılan 1 nolu Dr. Enes Gültekin 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve kaybettiği 8 canın anısına 8 kurnalı şadırvanın açılış töreni düzenlendi. Alpagut Mahallesi’nde yaptırılan 1 Nolu Dr. Enes Gültekin 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu önünde gerçekleştirilen açılış törenine Bolu protokolünün yanı sıra yangın faciasında yaşamını yitiren Dr. Enes Gültekin’in arkadaşları ile yangında eşini ve kızını kaybeden Rıfat Doğan da katıldı. Törende balonlar gökyüzüne bırakılırken, kurdele kesiminin ardından istasyon gezildi. Daha sonra Bahçelievler Mahallesi’nde 8 kişinin anısına yaptırılan 8 kurnalı şadırvanın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından şadırvan vatandaşların ziyaretine açıldı. Törende konuşan Bolu İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bayram Kerkez, Dr. Enes Gültekin’in sağlık camiasında derin izler bıraktığını belirterek, "Doktor Enes Gültekin kardeşimizi zamansız kaybetmenin üzüntüsünü tüm sağlık camiası olarak içimizde derinden hissediyoruz. Ancak Yüksel Gültekin beyefendi ve ailesi, tarifi imkansız bu acıyı içlerine gömmek yerine, doktor Enes Gültekin’in hatırasını yaşatacak bu istasyonu Bolu’ya kazandırmıştır. 112 istasyonlarımız hayatla ölüm arasındaki ince çizgide insanlara ulaşan ilk yardım elidir. Bu istasyondan her ambulans çıktığında kurtarılacak her can, şifa bulacak her hasta Doktor Enes Gültekin’in adını ve hatırasını yaşatmaya devam edecektir" dedi.

Yangın faciasında ailesini kaybeden Yüksel Gültekin ise yaptığı konuşmada, "Bu eser yalnızca evladım Enes’in adına yapılan bir eser değil. Bu eser, 21 Ocak 2025 tarihinde hepsinin şehit olduğuna inandığımız 78 can adına yapılan bir eser olarak da kabul edebilirsiniz. Hepsinin mekanı şimdiden cennet olsun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Çanakkale’de Assos-Troya tünellerinde araç yangını

2026-05-30 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

17:52 - Genel

Esenyurt’ta 35 bin lirasını çöpe atan vatandaşın imdadına temizlik personeli yetişti

17:33 - Genel

Trafik kazasıda ölen karı koca birlikte toprağa verildi

17:35 - Genel

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Çiçek: "Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz"

17:00 - Genel

İncirliova’da Atatürk heykeli koruma altına alındı

16:49 - Genel

Günün Manşetleri

1.4 milyonluk senetle yakalanan tefeci tutuklandı

17:11 - Asayiş

Çocuğunun gözü önünde pompalı saldırıya uğrayan kadın kurtarılmadı

17:05 - Asayiş

Trafikte "Önüne bak" dedi, ortalık savaş alanına döndü: 6 kişi tutuklandı

16:45 - Asayiş

Hakan Safi: "Futbol aklımız Paolo Maldini"

15:59 - Spor

ABD askerlerinden Hint Okyanusu’nda petrol tankerine baskın

15:44 - Asayiş