?>

Yangında kullanılamaz hale gelen hastane, 3 yılın ardından yıkılmaya başlandı

ADANA'DA 2011 YILINDA KAPATILAN VE 3 YIL ÖNCE YANGIN ÇIKTIKTAN SONRA HASAR ALAN ESKİ ADANA DEVLET HASTANESİ'NDE YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI. YIKIMDAN SONRA AYNI YERE YENİ HASTANE YAPILACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Genel - 3 ay önce

Adana’da 2011 yılında kapatılan ve 3 yıl önce yangın çıktıktan sonra hasar alan eski Adana Devlet Hastanesi’nde yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkımdan sonra aynı yere yeni hastane yapılacağı öğrenildi.

Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasının ardından kullanılmayan merkez Seyhan ilçesinde bulunan Hacı Ömer Sabancı Caddesi’ndeki eski Adana Devlet Hastanesi’nin depo kısmında 2023 yılında yangın çıktı. Ciddi tahribata yol açan yangın sonucu riskli yapı haline gelen hastane binası için alınan karar doğrultusunda ekipler tarafından kontrollü yıkım çalışmaları başlatıldı.

İş makinelerinin sahaya girmesiyle birlikte başlayan yıkım, etap etap gerçekleştirilecek. Çevrede güvenlik önlemleri alınarak sürdürülen yıkımın tamamlanmasının ardından alanda yeniden hastane yapılacağı öğrenildi.

Yıkım çalışmalarını izleyen vatandaşlardan Ayşe Yılmaz, "Buraya göz veya diş hastanesi yapılmasını isterim. Bu hastanede anımız var, annem bu hastanede rahmetli oldu. 10 gün burada kaldı" diye konuştu. "Yıkımından dolayı biraz üzülüyoruz"

Çevre esnafından Engin Ekerbiçer ise, "Burası eskiden Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ydi. Sonradan Yüreğir Devlet Hastanesi oldu ve ardından yangın çıktı. Yangından sonra kullanılmadı. Yıkımdan sonra yeni hastane yapılacağını öğrendik. 20 yıldır burada esnafım, yıkımından dolayı biraz üzülüyoruz ama Adana’mıza daha modern bir hastane yapılacağı bizleri sevindiriyor" ifadelerini kullandı. "Modern bir hastane yapılması iyi olacaktır"

Vatandaşlardan Necmettin Gül ise, "Ben de bu hastaneye 1-2 kere gelmiştim. Yeni hastane yapılması için yıkımı iyi olur. Daha modern bir hastane yapılması iyi olacaktır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Ev, DEAŞ bağlantılı silah imalathanesi çıktı

2026-03-07 14:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Sevim-Selahattin Metin İlkokulu’nda sona yaklaşıldı

12:16 - Genel

Bursa Teknik Üniversitesi Patent’te 2’nci sırada

12:11 - Genel

Yeşilyurt’ta 11’inci taziye evi İnönü Mahallesi’nde inşa edilecek

12:08 - Genel

Aydıntepe’deki hayvancılık işletmelerinde kapasite değerlendirmesi yapılıyor

12:03 - Genel

MSB: "Yunanistan’ın savunma harcamalarını artırması Yunan halkının düşünmesi gereken bir konu"

12:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem