?>

Yangını ilk gören aşçının ifadesi ortaya çıktı: "Söndürmeye yarar su fıskiyesi çalışmadı"

Bolu’da 78 kişiye mezar olan grand kartal otel’in aşçısı faysal yaver'in ifadesi ortaya çıktı. Yangını ilk görenlerden biri olduğunu söyleyen faysal yaver, “yangını gördükten dışarı çıkana kadar geçen sürede hiçbir zaman yangın alarmı, uyarıcı mekanik ses veyahut söndürmeye yarar su fıskiyesi çalışmadı. Sadece kendi sesimiz ve imkanlarımızla insanları uyandırmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Asayiş - 11 ay önce

Bolu’da 78 kişiye mezar olan Grand Kartal Otel’in aşçısı Faysal Yaver’in ifadesi ortaya çıktı. Yangını ilk görenlerden biri olduğunu söyleyen Yaver, "Yangını gördükten dışarı çıkana kadar geçen sürede hiçbir zaman yangın alarmı, uyarıcı mekanik ses veyahut söndürmeye yarar su fıskiyesi çalışmadı. Sadece kendi sesimiz ve imkanlarımızla insanları uyandırmaya çalıştık" dedi.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 10 gün önce Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın faciasında yaralanan 50 kişiden 48’inin tedavisi tamamlandı. Dava dosyasına ilişkin gözaltına alınan 28 kişiden 19’u tutuklandı, 8’i adli kontrol şartı olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı.

Yangının ilk çıktığı esnada kahvaltı hazırlamak için 4’üncü kattaki mutfakta bulunan aşçı Faysal Yaver’in de ifadesi ortaya çıktı. "Zaten ilk biz bağırmaya başladık"

Tutuklu bulunan aşçı Faysal Yaver’in ifadesinde, "Yangını gördükten dışarı çıkana kadar ki sürede yangın tüpüne denk gelmedim. Bu nedenle de tüple müdahale etme şansım olmadı. Yusuf Usta resepsiyon katına geçti. Diğer arkadaşlar telefonla yetkilileri aramaya çalışıyordu. Yangını gördükten dışarı çıkana kadar geçen sürede hiçbir zaman yangın alarmı, uyarıcı mekanik ses veyahut söndürmeye yarar su fıskiyesi çalışmadı. Sadece kendi sesimiz ve imkanlarımızla insanları uyandırmaya çalıştık. Benim tek görevim, geceden sabaha kadar kahvaltı hazırlamaktır. Benim bu olayda herhangi bir kusurlu eylemim yoktur. Sadece yangını önce görenlerden biriyim. Zaten ilk biz bağırmaya başladık. Elimden geldiğince otelde çalışan görevlilere ve kalan insanlara yardımcı olmaya çalıştım" dediği öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uçurumdan yuvarlanan otomobilden 3 kişi sağ çıktı

10:40 - Asayiş

Yılbaşı öncesi polis ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı

10:32 - Asayiş

Alaşehir’de 5 katlı otelde korkutan yangın

10:21 - Asayiş

Otobanda motosikletin üzerine yatarak şov yapan sürücüye 63 bin TL ceza

10:08 - Asayiş

Giresun’da trafik kazası: 3 ölü, 1 yaralı

10:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi