?>

Yapay zeka ile canlandırılan aile hikayeleri ‘Bütün Mutlu Aileler Birbirine Benzer’ sergisinde ziyaretçilerle buluşuyor

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINCA DÜZENLENEN ‘BÜTÜN MUTLU AİLELER BİRBİRİNE BENZER’ SERGİSİNDE YAPAY ZEKA İLE CANLANDIRILAN AİLE HİKAYELERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞUYOR.

Kültür Sanat - 4 saat önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen ‘Bütün Mutlu Aileler Birbirine Benzer’ sergisinde yapay zeka ile canlandırılan aile hikayeleri ziyaretçilerle buluşuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen ‘Bütün Mutlu Aileler Birbirine Benzer’ isimli etkileşimli sergi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Sanatçı Yasemin Darbaz Karaca’nın küratörlüğünü yaptığı sergi; ailenin varlığını sürdürmesini tehdit eden bazı temel sorunları hikayeleştirerek, güçlü aile bağlarının önemini ele alıyor.

Ayrıca sergide, Gazze’deki insanlık dramı ve yaşanan göçü resmeden bir bölüm de yer alıyor. Ziyaretçiler, resimlerin önünde yer alan tableti kullanarak canlandırılan aile hikayelerine şahit oluyor.

Sergiye ilişkin konuşan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Yardımcısı Mehtap Bingül, "Bu sergi aileyi korumaya ve güçlendirmeye yönelik hedeflerimiz için yaptığımız çalışmaların sanat diliyle anlatımına bir örnek. Bakanımız Mahir Özdemir Göktaş’ın riyasetinde aile yılında ailelere yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yaptık" ifadelerine yer verdi. "Ziyaretçilerimiz değişimi izleyerek ilerliyor"

Serginin etkileşimli olduğunu ve ziyaretçilerin ilgisini daha da çektiğini dile getiren Bingül, "Ziyaretçilerimiz sadece seyretmiyor, aynı zamanda dokunuyor, karşılaştırıyor ve değişimi izleyerek ilerliyor. Her bölümde ailenin karşılaştığı sorunları tema edinmiş ve ziyaretçilerimizin ‘bir ihtimal daha var, mümkün’ söylemini hissettirecek bir duygu oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik küresel iş birliğini artırmak amacıyla serginin ilk kez İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatan Bingül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve 26 ülkenin bakanlarının sergiye katıldığını ve serginin ulusal ve uluslararası düzeyde verdiği mesajın görünürlüğünü daha da artırdığını ifade etti. "Aileler birlikte bir şeyler yapmayı özlemiş"

Bingül, ailelerin sergiye ilgisinin yoğun olduğunu söyleyerek, "Aileler birlikte bir şeyler yapmayı ve aileyi konuşmayı özlemiş ve bu anlamda da ulaşmak istediğimiz etkiyi oluşturduğumuza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. "Geçmiş dönemlerdeki değer yargılarımıza vurgu yapan bir sergi olduğunu düşünüyorum"

Kızı ve arkadaşlarıyla sergiyi ziyaret eden Mehtap Cesur, "Son yıllarda gördüğüm en güzel, en etkileyici sergilerden bir tanesiydi. Dijital çağın gerektirdiği her şeyi kullanarak aslında geçmiş dönemlerdeki değer yargılarımıza vurgu yapan bir sergi olduğunu düşünüyorum. Çünkü dijital çağ ile birlikte, telefonun ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte kaybettiğimiz değer yargılarımızı sanki tekrardan yansıtmak istemişler gibi bir hissiyat uyandırdı. Şu an baktığınızda ekran donuk ama etkileşim halinde tableti kullandığınızda yaşanmışlıklar geri geliyor ve hareketlilikle birlikte geçmişi ve geleceği yansıtan bir çalışma olmuş" ifadelerini kullandı. "Gazze’nin henüz tamamlanmayan bir hikayesi olduğu için orayı boş bırakmışlar"

En çok etkilendiği köşenin Gazze olduğunu aktaran Cesur, "Platformları dolaşırken çok hoşuma gidenlerden bir tanesi ve üzüldüğüm Gazze oldu. Çünkü hepsinin bir hikayesi sonlanmış, olumsuzluktan olumluluğa dönmüş ama Gazze’nin henüz tamamlanmayan bir hikayesi olduğu için orayı boş bırakmışlar, oraya bir vurgu yapmışlar" şeklinde konuştu.

Eda Bakar ise sergiyi güzel bulduğunu belirterek, "Yapay zekayla canlandırmalar yapılmış, inanılmaz etkili olmuş. Bu birçok şeyi vurgulayıcı ve etkileyici hale getirmiş" diye konuştu.

Sergi, 31 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Karatay’dan "Okula Bir Sanat Mola" etkinliği

13:59 - Kültür Sanat

Samsun’da 2025’te kütüphanelerden 1,3 milyon kişi yararlandı, en çok edebiyat okundu

13:50 - Kültür Sanat

’Günler’ sergisi sanatseverlerle buluştu

13:15 - Kültür Sanat

Başkan Yalçın’dan çocuklara karne hediyesi tiyatro şöleni

12:00 - Kültür Sanat

Büyükşehir Belediyesi’nden sömestr tatilinde dolu dolu program

11:40 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayaların düştüğü kara yolu yeniden ulaşıma açıldı

11:21 - Gündem

Kar yok buzul var

11:17 - Gündem

Donan şelalenin hayranlık uyandıran görüntüsü

11:10 - Gündem

Uzmanı uyardı: "Görmezden gelinirse ölümle sonuçlanabilir"

11:05 - Genel

Balkondan düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

11:04 - Asayiş