?>

Yapay zekanın seslendirmeni yarışma koltuğunda

Türkiye'de capcut'ın türkçe yapay zeka sesi olan seslendirme sanatçısı ve eğitmeni mehmet şelli, "kim milyoner olmak ister" yarışmasında 200 bin liralık soruya kadar ulaştı.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Türkiye’de Capcut’ın Türkçe yapay zeka sesi olan seslendirme sanatçısı ve eğitmeni Mehmet Şelli, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında 200 bin liralık soruya kadar ulaştı. CapCut’ın Türkçe yapay zeka sesi ile her gün binlerce içerik üretiliyor. Sosyal medyada bu içeriklerde rastlanan sese herkesin kulağı aşina. Her gün milyonlarca insanın karşısına çıkan o sesin sahibi, ünlü seslendirme sanatçısı ve eğitmeni Mehmet Şelli, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında izleyici karşısına çıktı.

60’tan fazla ülkeye ulaşan bir ses

60’tan fazla ülkeye Türkçe seslendirme yapan ve birçok ünlü markanın sesi olan Şelli, Türkiye’nin en çok bilinen yapay zeka sesi olarak tanınıyor. Her gün sesiyle binlerce içerik üretilen, neredeyse herkesin aşina olduğu bu ses, bu kez stüdyoda değil, yarışma koltuğundaydı.

Ziraat Mühendisliğinden seslendirme sanatçılığına

Mehmet Şelli’nin hikayesinin ardında, cesaret ve tutkunun birleşiminden doğan sıra dışı bir kariyer değişimi var. Aslında bir ziraat mühendisi olan Şelli, üniversite yıllarının ardından mesleğini bir süre sürdürdü. Ancak içindeki sanat tutkusu, onu bambaşka bir yola sürükledi. Tarım Bakanlığı’ndan istifa ettikten sonra tam zamanlı seslendirme yapmaya başlayan Şelli, dünyaca ünlü markaların sesi olmayı başardı. Bugün, kendi kurduğu akademide seslendirme ve etkili konuşma alanlarında yüzlerce kişiye eğitim veriyor.

Eğitim sistemiyle seslendirme alanında çeşitli yaklaşımlar sunan Mehmet Şelli, sadece teknik bilgi aktarmakla kalmıyor, öğrencilerine işin mutfağından iş süreçlerine kadar tüm aşamaları kapsayan 360 derece bir yol haritası sunuyor. Eğitim modeli, seslendirme sektörüne sıfırdan girenleri profesyonelliğe taşıyan bir sistem olarak dikkat çekiyor.

İkinci barajı geçti, 200 bin TL’lik soruda elendi

Oktay Kaynarca’nın sunumuyla ekranlara gelen programa katılan Şelli, ikinci barajı hızla geçti. Ancak 200 bin TL değerindeki dokuzuncu soruda, Osmanlı dönemine dair yöneltilen "Miskinler Tekkesi" sorusuna "Kumar bağımlılığı" cevabını vererek yarışmaya veda etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Osmangazi’de kitap dolu günler sürüyor

11:56 - Kültür Sanat

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

11:28 - Kültür Sanat

Özel günler, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle anlam buluyor

11:24 - Kültür Sanat

Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret

10:52 - Kültür Sanat

Başkan Geçit: "Sanat toplumun ruhudur"

10:44 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Aranma kaydı bulunan şahsın evinde uyuşturucu madde ele geçirildi

13:47 - Asayiş

’Antep lahmacunu’na Avrupa’dan tescil

13:45 - Kültür Sanat

Otobüs tuvaletinde 2 kilo metamfetamin ele geçirildi

13:38 - Asayiş

Eşini 45 yerinden bıçaklayan cani koca tutuklandı

13:28 - Asayiş

Hamsi fiyatı yüzleri güldürdü, kilosu 60 liraya düştü

12:43 - Genel