?>

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Türk silahlı kuvvetleri’nin kahraman evlatlarından şehit yarbay melih gülova, şehadetinin yıldönümünde manisa şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

İnsan - 1 gün önce

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman evlatlarından Şehit Yarbay Melih Gülova, şehadetinin yıldönümünde Manisa Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehit Gazi Şube Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Manisa Şehitliğinde gerçekleştirilen törene, şehidin devre arkadaşları, ailesi, silah arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Manisa Şehitliği’nde düzenlenen anma programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dualar, şehidin ruhuna hediye edilirken, törende duygusal anlar yaşandı. Gözyaşları ve gururun bir arada olduğu törende Yarbay Melih Gülova’nın cesareti, fedakarlığı ve millet sevgisi bir kez daha yad edildi.

Törene şehidin devre arkadaşı Numan Erdeğer ve ailesi, Hıdır Solmaz, Ali Güleç, Ünal Güney, Ahmet Akdoğan, Oğuz Kayıhan, Abdullah Özmen, Teoman Erdeğer ve ailesi ile kardeşi Selçuk Gülova, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehit Gazi Şube Müdürü Selçuk Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan ve Gazi Selami Pazar da katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, törende yaptığı konuşmada, "1963 yılında Bursa’da doğan Yarbay Melih Gülova, askerlik mesleğini bir hayat amacı olarak seçmiş ve hayatını bu uğurda adanmışlıkla sürdürmüştü. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde ikinci kez gönüllü olarak görev yaptığı sırada, hain bir mayın saldırısı sonucu 10 Haziran 2007’de şehit düşen Yarbay Gülova, hem bir kahraman hem de ileri görüşlü bir lider olarak hatırlıyoruz. Şehit Yarbay, terörle mücadelenin sadece silahla değil, aynı zamanda akıl ve teknolojiyle yapılması gerektiğine inanarak, yerli İnsansız Hava Araçları (İHA) projelerinin temellerinin atılmasında önemli rol oynamıştı. Gabar Dağı eteklerinde Özdemir Bayraktar’a söylediği ’Komutanım, artık bu kanı durduracak bir çare bulmalıyız’ sözleri, geleceğe kazınmış bir vasiyet olarak hafızalarda yer etti. Yarbay Melih Gülova artık yalnızca bir isim değil. O, bu milletin gökyüzündeki gözcüsü ve yüreğimizdeki sönmeyen ışığıdır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Ayten Girginç Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-06-10 14:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Tunceli’de fiyat denetimleri sürüyor

13:14 - İnsan

Odunpazarı Belediyesi’nden koca çınarlar için Babalar Günü kutlaması

12:44 - İnsan

Vali Yavuz Aile Destek Merkezinde kadınlarla buluştu

12:44 - İnsan

Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıldönümü

12:44 - İnsan

İlçelerdeki kadınlara iklim değişikliği anlatıldı

12:38 - İnsan

Günün Manşetleri

Düğününe 3 ay kalmıştı...NişanDüğününe 3 Ay Kala Hayatını Kaybettilısı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü

12:34 - İnsan

MHRS Randevularına Aile Hekimi Kolaylığı

11:28 - Sağlık

Serin Cennet Doğa Tutkunlarını Ağırlıyor

11:23 - Kültür Sanat

Mesane Kanserinde Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

11:07 - Sağlık

Zehir Evine Koçbaşıyla Baskın

11:02 - Asayiş