?>

Yardımsever taksiciye plaket

İZMİR ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI ERKAN ÖZKAN VE TAKSİCİ CAN ÖZDEL

İnsan - 1 saat önce

İzmir’de bir taksici, yolcusunun aracında unuttuğu değerli teknolojik ürünleri sahibine teslim etti. Örnek davranışıyla takdir toplayan taksici, plaketle ödüllendirildi.

Olay 8 Haziran günü Karşıyaka’da meydana geldi. Taksi şoförü Can Özdel (28), aracına aldığı yolcuları gidecekleri yere götürmek üzere yola çıktı. Yolcuları, Nergiz Goncalar Camii yakınlarında indiren Özdel, rutin bir şekilde çalışmaya devam etti. Bir süre sonra değeri yüksek teknolojik ürünlerin yanlarında olmadığını fark eden yolcular, durumu İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Haber Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine hızlı bir şekilde çalışma başlatıldı. Yapılan incelemede, yolcuların Can Özdel’in kullandığı taksi ile yolculuk yaptığı tespit edildi. Kendisine ulaşan oda yetkililerine ilk etapta araçta unutulan herhangi bir eşya görmediğini bildiren Can Özdel, bir süre sonra bagajdan eşya almak için aracını kontrol ettiğinde teknolojik ürünleri fark etti. Durumu vakit kaybetmeden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na bildiren Özdel, daha sonra yolcularla iletişime geçerek unutulan oyun konsolu, bilgisayar, tablet ve sırt çantasını eksiksiz şekilde sahiplerine teslim etti. Örnek davranışıyla takdir toplayan genç taksici, olayın ardından İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından plaketle ödüllendirildi. "Güzel bir vatandaşlık örneği sergiledi"

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, "Daha önce İzmir’de yaşlı bir teyze evini bulamamıştı, taksici arkadaşımız alıp evine götürmüştü ve karşılığında hiçbir bedel talep etmemişti. Burnu kanayan bir çocuğumuzu da taksi şoförü kardeşimiz hızlı bir şekilde adeta bir ambulans görevi görerek hastaneye yetiştirmişti. Bu olaylar İzmir’deki taksiciliğin kalitesini gösteriyor. Bir eğitim seferberliği başlatmıştık. Bu eğitimin meyvelerini almış oluyoruz. Can kardeşimiz de Karşıyaka’daki durağında müşteri beklerken bir telefon geliyor. Telefona karşılık adrese gidiyor. Müşteriyi oradan alıyor. Müşteri daha sonra can kardeşimizi arayıp ‘arabada malzeme unuttuğunu’ söylüyor. İlk başta araç koltuğunda eşyaları göremiyor. Fakat daha sonra bagajdan bir eşya almaya kalkarken, malzemelerin bagajda olduğunu fark ediyor. Maddi değeri yüksek elektronik eşyaların bagajda kaldığını görüyor. Müşteriye ulaşıp durumu anlatıyor ve malzemeleri teslim ediyor. Güzel bir vatandaşlık örneği sergiliyor" diye konuştu. "Vatandaşlarımız bindikleri taksilerin plakalarına bakmalılar"

Her zaman övündükleri ve gurur duydukları bir haber merkezlerinin olduğuna değinen Başkan Özkan, "Müşteri, bindiği aracın plakasını haber merkezimiz aracılığıyla sistemden belirliyor. Bu sayede kayıp eşyaların bulunması ve diğer olayların çözülmesinde oldukça kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşlarımız bindikleri taksilerin plakalarına bakmalılar. Plakayı tespit edememişler ve bir sorunla karşılaşmışlarsa, indikleri ve bindikleri yerlerin adreslerini ve saatini haber merkezimize bildirdiklerinde biz hangi araca bindiklerini tespit edebiliyoruz" ifadelerini kullandı. "Bütün eşyaları eksiksiz teslim ettik"

Yaşadığı olayı anlatan taksi şoförü Can Özdel de "Aracıma yolcumuz bindi. Yolculuklarını gerçekleştirdiler ve araçtan indiler. Fakat aracın bagajında oyun konsolu, bilgisayar, tablet ve çocuğunun çantası kalmış. Yolcumuz indikten bir 15-20 dakika sonra oda haber merkezi tarafından tarafıma ulaşıldı. Koltuğa baktığımda bir şey göremedim. Bir eşya almak için aracın bagajını açtığımda eşyaların orada olduğunu gördüm ve haber merkezine bildirdim. Yolcumuzla iletişime geçtik. Yolcumuzun bütün eşyalarını eksiksiz bir şekilde kendisine teslim ettik. Şoförler odamızın başlatmış olduğu eğitim seferberliği sayesinde eğitimlerimizi aldık. Oda, bizlerin gelişmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor" diye vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

Otellerin Su Güvence Bedellerinde Yeni Düzenleme

2026-06-11 13:27 - Marmaris

İlgili Haberler

Jandarmanın 187’nci kuruluş yıl dönümünde şehitlik ziyaret edildi

15:42 - İnsan

Menteşe’den Vietnam’a uzanan aşk mutlulukla taçlandı

15:57 - İnsan

Sinop’ta Jandarma Teşkilatı’nın 187. yılı coşkuyla kutlandı

15:39 - İnsan

Jandarmadan ödüllü satranç turnuvası

15:53 - İnsan

Siirt’te Jandarma Teşkilatının 187’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı

15:38 - İnsan

Günün Manşetleri

Dünyanın 3’üncü büyük ağır kaldırma vinci Çanakkale Boğazı’ndan geçti

10:54 - Genel

Haziran ayında kar eğlencesi görüntülendi

10:51 - Gündem

Arılarla besleniyor, doğaya renk katıyor: Avlayana para ve hapis cezası

10:49 - Gündem

Bakan Ersoy: "Haydarpaşa, yıllar sonra yeniden tarihi silüetteki yerini almaya başladı"

10:32 - Kültür Sanat

‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı

10:27 - İnsan