?>

Yaren’in vericili yavrusu ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Yaban hayatı fotoğrafçısı alper tüydeş, halkalama çalışmaları sırasında bacağını sakatlayan yaren leyleğin yavrusunun, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini ve sağlıklı şekilde yuvaya döndüğünü duyurdu. (arşiv)

Gündem - 2 ay önce

Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, halkalama çalışmaları sırasında bacağını sakatlayan Yaren leyleğin yavrusunun, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini ve sağlıklı şekilde yuvaya döndüğünü duyurdu.

Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Uluabat Gölü çevresinde sürdürülen leylek halkalama çalışmalarına dair sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Tüydeş’in verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Milli Parklar yetkilileri tarafından bölgede yaklaşık 40 yavru leyleğe halkalama işlemi uygulandı. Bu kapsamda, Yaren leyleğin iki yavrusuna da verici takıldı.

Ancak bu yıl gerçekleştirilen halkalama çalışmasında beklenmedik bir olay yaşandı. Yaren’in yavrularından biri halkalama sırasında yuvadan atlayarak bacağını incitti. O anda ciddi bir yaralanma gözlemlenmediği için ekipler durumu fark edemedi. Yavru yuvaya konulduktan sonra yürüyüşündeki aksaklık dikkat çekti, fakat tekrar yuvaya müdahale edilmesi riskli bulundu. Ekipler, diğer yavruların uçuşunu bekleyerek sona kalan sakat yavrunun tedaviye alınmasını planladı.

Tüydeş bu süreçte, yavrunun iyileşme ihtimali olduğunu düşündüğünü belirterek, "Günler geçtikçe gerildik ama bekledik. Bugün ise çok ilginç bir şey oldu; köyde elektriklerin sabah 2 saatliğine kesildiği sırada yavruların hepsi yuvadan uçmuştu. Herkesin aklına ’acaba müdahale mi edildi?’ sorusu geldi. Milli Parklar, belediye, elektrik idaresi ve Adem Amca ile görüştüğümde herhangi bir işlem yapılmadığını öğrendim. Beklemeye başladık. Bekleyişin ardından, akşam saatlerinde beklenen haber geldi. Bacağını inciten ve verici takılan yavru leyleğin, karşı adaya uçarak oradan köye ve ardından yeniden yuvaya döndüğü görüntülendi. İlk uçuşunu başarıyla tamamlayan yavru, sağlığına kavuşmuş görünüyordu. Hepimiz derin bir nefes aldık. Bu durumda müdahale edilmeden göçe gidebilir yavru. Verici sayesinde de yakın takipte olacak zaten" diyen Alper Tüydeş, yavrunun göç yolculuğunun anbean izleneceğini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

İlgili Haberler

Yüksekova’da 20 bin bağ ot kül oldu

14:44 - Gündem

Taşınan zeytin ağaçlarını TTKD izleyecek

14:40 - Gündem

Kocaeli’de dört mevsim sivrisineğe geçit yok

14:42 - Gündem

Bursa’da kaçak yapıyla mücadele sürüyor

14:19 - Gündem

Battalgazi’de yıllardır sorun olan yol, asfaltla çözüldü

14:13 - Gündem

Günün Manşetleri

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş

Vatandaşlar Kırmızı Et Yerine Balığa Yöneliyor

13:37 - İnsan

Rusya, Polonya'nın İHA İhlali İddialarını Yalanladı

13:19 - Siyaset