?>

Yarım asırlık birlikteliği deprem bitirdi, eşini ve torununu unutamadı

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE EŞİNİ VE TORUNUNU KAYBEDEN 71 YAŞINDAKİ SELEHATTİN DEĞİRMENCİ, YARIM ASIRLIK HAYAT ARKADAŞINI VE TORUNUNU UNUTAMIYOR

İnsan - 4 ay önce

Kahramanmaraş’ta 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, depremde kaybettiği yarım asırlık hayat arkadaşını ve torununu unutamadı. Asrın felaketiyle hayatı tamamen değişen Değirmenci, yaşadığı acıyı ilk günkü gibi yüreğinde taşıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden geriye acı dolu hayatlar kaldı. Deprem gecesi güvenlik görevlisi olarak görev yapan Selahattin Değirmenci, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerindeki Aydın Apartmanı’ndaki evinde yarım asırlık karısı Elife ve 15 yaşındaki torunu Efe’yi kaybetti. Değirmenci’nin eşi ve torununun cansız bedenleri 7 gün sonra enkazdan çıkarıldı.

Hayatının deprem sonrası değiştiğini ve yalnızlaştığını ifade eden Selehattin Değirmenci, "Deprem anında oturuyordum, bir anda her yer sallanmaya başladı. Dışarı çıktım, her taraf karanlığa büründü. Ayağıma bir briket düştü, parmağım kırıldı ama yalın ayak mahalleye doğru koştum. Eve vardığımda ev yerle bir olmuştu. Kimse yoktu, bağırdım çağırdım ama fayda etmedi. Eşim ve torunumu çıkardıklarında burnu bile kanamamıştı. Önce uyuyorlar sandım. ‘Bunlar uyuyor’ dedim. İnsan evde kimse yoksa böyle düşünüyor. O gün nöbetteydim, aslında evde yatacaktım ama kısmet olmadı" dedi. "Bana ‘baba’, ninesine ‘anne’ derdi"

Torununu evladı gibi büyüttüğünü dile getiren Değirmenci, "Torunumun babası mahkumdu. Annesi de torunum 5 aylıkken trafik kazasında vefat etmişti. Ben büyüttüm. Bana ‘baba’, ninesine ‘anne’ derdi. Çok terbiyeli bir çocuktu. Allah nur içinde yatırsın. 50 yıllık evliliğimiz sevgi ve saygı üzerine kuruluydu. Birbirimizi incitmezdik. Öte git bile demedik, çok mutluyduk" dedi.

Emekli olduğunu, şu anda günlerini dışarıda geçirdiğini söyleyen Değirmenci, oğlu ve gelininin evinde kaldığını, ona rağmen içine yalnızlık çöktüğünü aktardı. Değirmenci, "Televizyona bakıp oturuyorum. Yalnızlık çok zor" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

Datça’da sele kapılan sürücü, çalıya tutunarak hayatta kaldı

2026-01-27 21:57 - Asayiş

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Galatasaray’ın yeni transferi Noa Lang, İstanbul’a geldi

2026-01-23 01:56 - Spor

İlgili Haberler

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Televizyonda gördü, hayatı değişti: Erzurumlu Hikmet Gündüz’ün yarım asırlık Orhan Gencebay sevdası

15:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem