?>

Yarım asırlık korodan ‘50. Yıl Sanat Gecesi-2’ Konseri

Odunpazarı halk eğitimi merkezi türk halk müziği korosu’ndan muhteşem ‘50. Yıl sanat gecesi-2’ konseri yoğun ilgi gördü. Sanatçı mithat körler, türkü söylerken görülüyor.

Kültür Sanat - 12 ay önce

Yarım asrı geride bırakmanın verdiği gururlar Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, ‘50. Yıl Sanat Gecesi-2’ konserinde Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Sanat gecesine; Eskişehir’in sevilen sanatçıları Mithat Körler, Ali Rıza Saltık ve Bahattin Atak konuk olarak katıldılar.

Konser gecesine: Eskişehir Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldılar. Konseri güzel ve iyi yöneten Konser Şefi Ahmet Kızılok, sanatçılar, koro ekibi, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandılar. Konser yoğun ilgi gördü.

Konser Şefi Ahmet Kızılok yönetimindeki koro konserin 1. bölümünde yurdun dört bir yanından derlenmiş, kültürümüzün inci taneleri olan türküleri seslendirdi. 2. bölümde ise Eskişehir’in yetiştirdiği her biri ayrı ayrı önemli bir marka ve değer olan konuk sanatçılar: Ali Rıza Saltık, Bahattin Atak ve Mithat Körler sahne aldılar. Moderatörlüğünü Ali Rıza Saltık’ın yaptığı 2. bölümde konuklar tarafından sevilen türküler seyirciler ve koro ile birlikte coşku ile seslendirildi.

Konser programında bir konuşma yapan Koro Şefi Ahmet Kızılok, ‘’Halk Eğitimi Merkezleri’nin eğitim konusundaki önemini büyüktür. Kültürel anlamda ülkemize verilen hizmetlerin, kültür ve sanat açısından gelecek nesillere vereceği katkının çok önemlidir. Halk Eğitimi Merkezleri’nin bu anlamda 7’den 70’şe tüm vatandaşlarımıza birçok alanda çeşitli imkanlar sunmaktadır’’ dedi.

Görkemli gece ile ilgili olarak Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sinan Gülşen ise yaptığı konuşmasında, "Hem neşenin hem hüznün hem de tüyleri diken diken eden anların yaşandığı gecede emeği olan tüm ekibimize ve katılımcılarımıza şükranlarımızı sunarım. Desteklerini, alkışları ile gösteren türkü sever, vatanına bağlı kültürünü koruyup yaşayan Eskişehir halkına ise en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan tank Saros Körfezi’nde batırıldı

16:52 - Kültür Sanat

Denizli OSB’de geleneksel bayramlaşma programı yapıldı

16:56 - Kültür Sanat

7. ESEV Sanat Festivali sanat söyleşisine ev sahipliği yaptı

16:46 - Kültür Sanat

Yunusemre’de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

16:52 - Kültür Sanat

İlkadım Belediyesi kreşlerinde yıl sonu gösterileri

16:08 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yüzlerce Gözaltı, Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi

14:22 - Asayiş

Torununu balkondan uğurlamak isterken Düştü

14:15 - Asayiş

2.5 Kilonun Üzerinde Metamfetamin ve Eroin Ele Geçirildi

14:14 - Asayiş

Kurban Bayramı'nda Sağlıklı Et Tüketimi

13:57 - Sağlık

Demet Akalın Yasa Boğuldu

10:46 - Genel