?>

Yarım kalan üniversite hayalini 51 yaşında 2.’likle tamamladı

Denizli’de yaşayan 51 yaşındaki elvan aydoğan, 31 yıl önce yarım kalan üniversite hayalini ikincilikle tamamladı. "öğrenmenin yaşı yok" diyen aydoğan, şimdi tarih öğretmeni olma yolunda ilerliyor.

İnsan - 1 ay önce

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de yaşayan 51 yaşındaki Elvan Aydoğan, 31 yıl önce yarım kalan üniversite hayalini ikincilikle tamamladı. "Öğrenmenin yaşı yok" diyen Aydoğan, şimdi tarih öğretmeni olma yolunda ilerliyor. Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin 2024-2025 mezuniyet töreninde dikkat çeken bir mezun vardı. Üniversite sınavını yıllar önce kazanmasına rağmen ailesinin şehir dışına göndermek istememesi nedeniyle eğitim hayatına başlayamayan Elvan Aydoğan, tam 31 yıl sonra hayalini gerçekleştirdi. 2021 yılında 47 yaşında başladığı Tarih Bölümü’nü dört yılda başarıyla tamamladı, üstelik bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Not ortalaması 3.52 olan Aydoğan’ın hikayesi, törenin en çok konuşulan hikâyelerinden biri oldu. "Öğrenmenin yaşı yok, kendime hep güvendim"

Henüz 18 yaşında evlenen Aydoğan, genç yaşta anneliği de tattı, bugün klinik psikolog olan bir kız çocuk yetiştirdi. Kızıyla gurur duyarken, yarım kalan üniversite hayali içinde hep eksiklik olarak kaldı. Bu cesur adımı atmasının kolay olmadığını belirten Aydoğan, bu süreçte en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirterek;

"Bu adımı atmak ciddi anlamda cesaret istiyor, farkındayım. Ama beni motive eden itici güç eşim oldu. Israrı ve biraz da emrivakisiyle sınava girdim ve kazandım" dedi. Aydoğan, yıllar içinde birçok şey öğrendiğini ancak üniversite eğitiminin bambaşka bir deneyim olduğunu belirterek; "Klişe gibi ama gerçek; öğrenmenin yaşı yoktur. Sivil hayatta edindiğimiz kültürle akademik bilgi birbirinden çok farklı. Kendimdeki potansiyelin hep farkındaydım ve bunu sonunda hayata geçirdim. Bir yıl dinlendikten sonra öğretmenlik yapmayı düşünüyorum. Yıllar sonra bu sıralarda öğrenci oldum, şimdi o sıraların önüne geçmeye hazırım" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

DALAMAN İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

2025-06-13 16:17 - Genel

Marmaris’te 14 eğlence mekanı kapatıldı

2025-06-14 19:44 - Asayiş

İlgili Haberler

Zonguldak’ta güvenlik ve asayiş toplantısı düzenlendi

17:21 - İnsan

Mut Belediyesinin, engellilerin binasına tahliye yazısı göndermesi tepki çekti

17:15 - İnsan

Bu şoför bir başka

17:13 - İnsan

Damadın menemen şovu: Yumurtayı arkadaşının kafasında kırdı

17:16 - İnsan

BEUN, Türkçenin Uluslararasılaşmasına katkı sunmaya devam ediyor

16:53 - İnsan

Günün Manşetleri

Tayland ve Kamboçya Arasında Esir Asker Krizi Büyüyor

16:14 - Asayiş

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi Maçı Hazırlıklarını Sürdürdü

14:08 - Spor

Montlu Motosikletli Polisten Kaçamadı

13:47 - Asayiş

Sahilde Kimliği Belirsiz Erkek Cesedi Bulundu

13:34 - Asayiş

Gülerken hayatını kaybetti

13:15 - Asayiş