?>

Yaşayan kahramanlar anılacak

Türkiye harp malulü gaziler şehit dul ve yetimleri derneği manisa şube başkanı gazi yusuf kıyışkan, 19 eylül gaziler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel - 2 ay önce

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Gazilerimiz; gövdesini siper ederek bu toprakları vatan yapan, bugün özgürce nefes almamızı sağlayan yaşayan kahramanlarımızdır" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kıyışkan, yayımladığı mesajında, vatan uğruna canını ortaya koymuş tüm kahraman gazilerin onur gününü idrak etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Gaziliğin sadece bir unvan olmadığını vurgulayan Kıyışkan, "Gazilik; Türk milletinin bin yıllık tarihinden süzülüp gelen imanın, cesaretin ve fedakârlığın zirvesidir. 1071’de Malazgirt’te, 1453’te İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da olduğu gibi bugün de terörle mücadelede aynı inançla destan yazan kahramanlarımızın adıdır gazi" ifadelerini kullandı.

19 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı verildiğini hatırlatan Kıyışkan, bu tarihin sadece Atatürk’e verilen bir onur değil, tüm gazilerin şeref ve kahramanlığının sembolü olduğunu söyledi.

Kıyışkan açıklamasında şunları kaydetti: "Gazilerimiz; gövdesini siper ederek bu toprakları vatan yapan, bugün özgürce nefes almamızı sağlayan yaşayan kahramanlarımızdır. Onlar, sadece cephede değil, hayatın her safhasında taşıdıkları izlerle milletimizin gönlünde silinmez bir yer edinmiştir. Gazilik, savaş sonrası yaşanan zorluklara, yaralara, acılara rağmen dimdik ayakta kalmanın, vatan sevgisini her şeyin üstünde tutmanın adıdır. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimizin kutsal emanetine sahip çıkmaktır."

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitleri rahmetle, kahraman gazileri minnet ve şükranla andıklarını belirten Kıyışkan, hayatta olan gazilere ise sağlık ve huzur dolu ömürler diledi. Gaziler Günü Manisa’da törenlerle kutlanacak

19 Eylül Gaziler Günü, Manisa’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Program sabah saat 09.15’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayacak "Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Yürüyüşü" ile başlayacak olan programda yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlenecek.

Saat 10.00’da başlayacak törende; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehit ve gazi dernekleri tarafından çelenk sunulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından Türk bayrağı göndere çekilecek. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Aptullah Karakaş günün anlam ve önemine dair konuşma yapacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenecek öğrenciler şiir okuyacak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sunacak.

Törenin ardından saat 10.30’da Manisa Şehit ve Gazi Dernek Başkanları valilik makamında ağırlanacak ve program, 12.30’da Hatuniye Camisi’nde okutulacak Mevlid-i Şerif ve ikram dağıtımıyla devam edecek.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından da sabah 09.00’da vefat eden gaziler için lokma hayrı düzenlenecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Milyonluk ücreti elinin tersiyle itti: Mehmet Çevik Gemlik’te memleketi için ücretsiz sahne aldı

2025-09-12 00:53 - Magazin

İlgili Haberler

Balıkesir’de 4.3 büyüklüğünde deprem

23:42 - Genel

Mudurnu’da şap nedeniyle 18 köy ve 4 mahalle karantinaya alındı

22:04 - Genel

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Düzce’de 41 yıllık eğitim hayatını noktalayan hocası için düzenlenen veda programına katıldı

21:59 - Genel

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi’ne plaket

20:58 - Genel

Ersoy’dan kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen şiddet hakkında kanun teklifi

20:47 - Genel

Günün Manşetleri

17 yaşında ilk romanını yazdı

15:39 - İnsan

Çocukların oyun alanı tahrip edildi, zemin kaplamaları ateşe verildi

14:59 - Gündem

Posof’ta sonbaharla gelen güzellikler

14:50 - Gündem

Galatasaray’da Ajax maçının hazırlıkları devam etti

14:28 - Spor

Kız arkadaş kavgasında kurusıkı ile rastgele ateş etti

13:48 - Asayiş