?>

Sanayiden Reddedilince Su Satmaya Başladı!

Hatay'da yaz tatilinde sanayide çıraklık yapmak isteyen 9 yaşındaki Cesur Özkurt, yaşının küçük olması nedeniyle kabul edilmeyince, hayalindeki bisikleti almak için evinin önünde su satmaya başladı.

İnsan - 3 ay önce

Hatay’da sanayide çıraklık yapmak isteyen çocuk, yaşının küçük olması dolayısıyla çıraklığa kabul edilmedi. Çalışma azmi ve hevesiyle evinin önüne su tezgahı kuran küçük çocuk, hayalindeki bisikleti satın almak için su satmaya başladı.

Antakya ilçesi Üçgedik Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki Cesur Özkurt, okulların tatil olmasıyla yaz tatil sürecinde canının sıkıntısını gidermek ve bisiklet parasını biriktirmek için sanayide çıraklık yapmak istedi. Hevesle sanayinin yolunu tutan Özkurt, ‘Sen küçüksün, işe gelemezsin’ sözleriyle hayal kırıklığına uğradı. Bisiklet hayalini yarıda bırakmak istemeyen çocuk, hevesle evinin önünde bir masa üzerinde su satmaya başladı. Diğer işletmeler gibi fahiş fiyatlar yerine marketten 3.90 TL’ye aldığı 0.5 mililitrelik suyu 5 TL’ye satan küçük çocuk, çalışma azmi ve hevesiyle yürekleri ısıttı. Hayalindeki bisikleti alana kadar su satmaya devam edeceğini söyleyen Özkurt, "Benim bisikletimin olmasını istiyorum, bu işi bisiklet parasını toplayana kadar yapacağım" dedi. "Su satmaya başladım, suları satıp kendime bisiklet alacağım ve bisikleti çok seviyorum"

Evinin önünde tezgah kurup su satarak hayalindeki bisikleti almak için para biriktiren Cesur Özkurt, "Ben 9 yaşındaydım, bu yıl 3’üncü sınıfa gideceğim. Burada dün su satmaya başladım. Sabah abilerimle sanayiye gidecektik ama ben küçüğüm diye beni almadılar. Beni almadıkları için ağladım sonra su satmaya başladım. Suları satıp kendime bisiklet alacağım. Bisikleti çok seviyorum, o yüzden bisikleti alacağım. Satışlar çok güzel gidiyor. Okulda karnem çok iyiydi, çalışmayı çok istiyorum. Kendime bisiklet almak için çalışacağım. Benim arkadaşlarımın bisikleti var, ben de onlara bakıp ağlıyorum. Benim bisikletimin olmasını istiyorum, bu işi bisiklet parasını toplayana kadar yapacağım. Kendime ve ablama bisiklet almak için sabahtan öğlene kadar çalışıyorum. Frenli ve güzel bir dağ bisikleti istiyorum. Bazı zamanlar dağa çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Konya’da 35 çift törenle dünyaevine girdi

19:51 - İnsan

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Sındırgı’ya konteyner kent

19:21 - İnsan

Bakan Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan çiftin nikah şahidi oldu

19:08 - İnsan

Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

18:24 - İnsan

‘Türkiye Yüzyılı Kadınları’ sergisi sanatseverlere kapılarını açtı

17:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor