?>

Yatırımcı ve girişimciler ATO’da buluştu

ANKARA TİCARET ODASI (ATO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜRSEL BARAN, BÜYÜK BİR DEĞİŞİM İÇİNDE OLAN DÜNYADA EKONOMİK REKABETİN, BİLGİ, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON ÜZERİNDEN ŞEKİLLENDİĞİNİ, ÜLKELERİN VE ŞEHİRLERİN BAŞARISININ DA YENİ FİKİR ÜRETEBİLEN VE BU FİKİRLERİ TİCARİLEŞTİREBİLEN GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE SAHİP OLMALARIYLA ÖLÇÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ. BARAN, “GİRİŞİMCİLER, RİSK ALAN, ÇÖZÜM ÜRETEN, DEĞİŞİMİ YÖNETEN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN İNSANLAR. ANCAK İYİ BİR FİKRİN BAŞARIYA DÖNÜŞEBİLMESİ GİRİŞİMCİNİN DOĞRU YATIRIMCIYLA BULUŞMASINA BAĞLI” DEDİ.

Ekonomi - 1 saat önce

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, büyük bir değişim içinde olan dünyada ekonomik rekabetin, bilgi, teknoloji ve inovasyon üzerinden şekillendiğini, ülkelerin ve şehirlerin başarısının da yeni fikir üretebilen ve bu fikirleri ticarileştirebilen girişimcilik ekosistemine sahip olmalarıyla ölçüldüğünü söyledi. Baran, "Girişimciler, risk alan, çözüm üreten, değişimi yöneten ve geleceği şekillendiren insanlar. Ancak iyi bir fikrin başarıya dönüşebilmesi girişimcinin doğru yatırımcıyla buluşmasına bağlı" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ve yatırım ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Yatırımcı-Girişimci Buluşması", Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde ATO Duatepe Salonu’nda yapıldı. Programın açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Baran, Ankara’nın katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine ulaşmasında girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin kritik rol oynadığını anlattı. Büyük bir değişim içinde olan dünyada ekonomik rekabetin, bilgi, teknoloji ve inovasyon üzerinden şekillendiğini belirten Baran, ülkelerin ve şehirlerin başarısının da yeni fikir üretebilen ve bu fikirleri ticarileştirebilen girişimcilik ekosistemine sahip olmalarıyla ölçüldüğünü söyledi. Baran, "Girişimciler, risk alan, çözüm üreten, değişimi yöneten ve geleceği şekillendiren insanlar. Ancak iyi bir fikrin başarıya dönüşebilmesi girişimcinin doğru yatırımcıyla buluşmasına bağlı" dedi. Girişimci ile yatırımcıyı buluşturma açısından Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen programın çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Baran, Ankara’nın katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine ulaşmasında girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin kritik rol oynadığını söyledi.

Ankara’nın son yıllarda üretim, ihracat ve teknoloji alanlarında önemli bir gelişim gösterdiğini ve Başkent’in kilogram başına ihracat değerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğun dile getiren Baran, bu başarının katma değerli üretim ile savunma sanayiinden kaynaklandığını ifade etti. Baran, savunma sanayiinin yanı sıra yenilenebilir enerji, makine ve metal sanayii alanlarında da Ankara’nın güçlü bir üretim altyapısına sahip olduğunu vurgulayarak, yatırımcılar ve girişimcilerin kentin ekonomik gelişimindeki önemine işaret etti. Baran, "Savunma sanayiinden sağlık teknolojilerine, yazılımdan yapay zekâ uygulamalarına, finans teknolojilerinden yeşil dönüşüm alanlarına kadar pek çok sektörde Ankara’dan doğan girişimlerin ulusal ve uluslararası başarılarına tanıklık ediyoruz. Bu başarıların devamı için girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarının birlikte hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan da konuşmasında, Ankara Kalkınma Ajansı olarak Başkent’in zenginliklerini ve ekosistemini nasıl harekete geçirecekleri konusunu gündemlerinde tuttuklarını anlatarak, bu kapsamda yatırımcıları girişimcilerle buluşturacak ortam hazırladıklarını söyledi.

Ankara’nın 21 üniversitesi, organize sanayi bölgeleri, teknokentleri, araştırma merkezleri ve girişimcilik altyapısıyla güçlü bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Kalkan, girişimcilik ekosisteminin gelişiminde yatırımcıların da en az girişimciler kadar önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Kalkan, "Sürekli girişimcilere ve start-up’lara odaklanmak yerine yatırımcıyı da bu işin içerisine nasıl çekebiliriz, bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Yatırımcıyı girişimciyle, start-up’larla buluşturacak ortamları hazırlıyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program kapsamında "Girişimcilik Ekosistemindeki Zorluklar ve Fırsatlar" ve "Ankara Yatırımcılık Ekosisteminin Değerlendirilmesi" başlıklı paneller ile yatırımcılar ve girişimcilerin bir araya geldiği "Yatırımcı-Girişimci Buluşması Simülasyonu" gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Girişimci İş Kadınları Derneği - ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Diker, ATO Disiplin Kurulu Üyesi Belgin Sağdıç, ATO Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Karabudak da yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

2026-06-03 14:13 - Asayiş

Kültür Yolu Festivalinde Fatma Turgut’tan unutulmaz gece

2026-06-03 10:40 - Magazin

İlgili Haberler

Gaziantep ile Halep arasında üretim ve ticaret alanında konular değerlendirildi

13:47 - Ekonomi

AJet’ten Bodrum’a indirimli bilet kampanyası

13:34 - Ekonomi

Ortaca ve Dalaman’da önemli yatırımlar vatandaşlarla buluştu

13:14 - Ekonomi

Sinop’ta hayvancılığa 15,3 milyon liralık yatırım: 9,2 milyon lira hibe verilecek

13:03 - Ekonomi

ATSO’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne 50 milyon TL’lik destek

12:59 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tek başına üretiyor, birçok ülkeye ihraç ediyor

14:28 - İnsan

Birinci derece ’Tarımsal Örgüt Belgesi’ başvuruları devam ediyor

14:22 - Ekonomi

Şanlıurfa merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 21 gözaltı

14:17 - Asayiş

Komşu kavgasına adli kontrol

14:15 - Asayiş

Evlilik hazırlığı yapan genç, nişanlısının önünde bıçaklanarak öldürüldü

13:56 - Asayiş