?>

Yaz Makyajı Cildinize Zarar Verebilir

Memorial Kayseri Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Çağdaş Koç, yaz aylarında terlemeyle artan cilt kuruluğuna ve ağır makyajın gözenekleri tıkayarak akne sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Sağlık - 6 ay önce

Memorial Kayseri Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Çağdaş Koç, yazın terlemelerden dolayı ciltte kuruluk oluştuğunu söyleyerek, "Yaz aylarında yapılan ağır makyajlar gözenekleri tıkayarak akne sorunlarına neden oluyor" dedi.

Yazın makyaja çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Memorial Kayseri Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Çağdaş Koç, "Ağı makyaj cildin üzerinde bir tabaka oluşturur. Yaz aylarında da terlemelerimiz çok fazla oluyor. Böyle olduğu zaman ciltte komedon, akne dediğimiz cilt hastalıklarını daha sık görmekteyiz. Yazın terlememiz arttığı için su kaybımız da çok fazla. Ona bağlı olarak da esas siyah noktalarımız, gözeneklerimiz kapanıyor. Burada da akne ve komedon oluşumunu daha sık görüyoruz. O yüzden yaz aylarında belki özel günlerde makyajımızı yapabiliriz ama bunu çok da günlük uygulamamaya dikkat etmeliyiz. Özel günlerde yapalım ve yapıldıktan sonra da cilt temizliğimizi çok güzel yapmalıyız. Güzel temizleyicilerle cildimizi temizleyip nemlendirmeye özen göstermeliyiz. Bizim bazı serumlarımız var. Glikolik asitli, retinoik asitli, hyaluronik asitli dediğimiz. Bunlardan hangilerini tercih etmeliyiz konusunda da özellikle glikolik asitli ve retinoik asitli serumlar soyucu özelliği olan ürünler. Biz bunları sadece gece yatarken kullanabiliriz. Eğer hassasiyetimiz varsa yaz aylarında yine bunları çok kullanmamayı öneriyoruz. Eğer bir sıkıntımız yoksa sadece gece yatarken kullanılabilir. Gündüzleri de güneş koruyucularına dikkat edilebilir. Bunun dışında da niacinamide var, hyaluronik asit var, azelaik asit var. Bunların güneşle etkileşiminde sıkıntı yok. Güneş koruyucularını kullandıkları müddette bu ürünleri de kullanabilirler" dedi.

Koç, yazın cilt sağlığı için nemlendirmenin önemli olduğunu söyleyerek, "Yazın terleme ile birlikte cildimiz kuruyor siyah noktalarımızla birlikte ve akne daha sık görülüyor. Böyle durumlarda akne tedavilerine başlamamız gerekebilir. Yazın özellikle güneş koruyucularımızı daha da arttırmalıyız. Kışın belki güneşe çok maruz kalmadığımız için koruyucuları daha az kullanabiliyoruz ama yaz aylarında bunu arttırmamız gerekiyor. Özellikle dış ortamdayken 2 saatte bir güneş koruyucumuzu kullanmalıyız. Güneş gözlüklerimizi, şapkamızı dikkatli kullanmaya çalışalım. Bunlar dışında da cilt nemlendirmeye çok dikkat edelim. Cilt tipimize göre de nemlendirici tercih etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

İlgili Haberler

20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

22:18 - Sağlık

Yolu kapanan köydeki yaşlı adamın ilaçları dronla ulaştırıldı

22:17 - Sağlık

Zorlu yollar aşıldı, evde bakım hastasına zamanında müdahale

20:58 - Sağlık

Yüksekova’da film sahnelerini aratmayan görüntüler: Hastayı kurtarmak için traktörle seferber oldular

18:52 - Sağlık

Karla kaplı yollarda zamana karşı yarış kameraya yansıdı

17:56 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan