?>

Yaz mevsimi ile birlikte Eskişehir lületaşına turistlerin ilgisi arttı

Eskişehir’de yaz sezonuyla birlikte artan turist yoğunluğu, doğal taş ve lületaşı ürünlerine ilgiyi artırdı.

İnsan - 6 saat önce

Eskişehir’de yaz sezonuyla birlikte artan turist yoğunluğu, doğal taş ve lületaşı ürünlerine ilgiyi artırdı.

Eskişehir’de hava sıcaklıkların artmasıyla birlikte turistik hareketlilik hız kazandı. Hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin katıldığı turların artması, kentteki hediyelik eşya satışlarını da olumlu etkiledi. Satıcı Doğukan Işıklı, özellikle doğal taş ürünlerine olan ilginin yoğunlaştığını belirtti. Işıklı, bu taşların şifalı özellikleri ve estetik görünümleri nedeniyle hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyleyerek, "Yazın başlamasıyla, turlar da başladı bir turist yoğunluğu var. Hem öğrenci hem de yetişkin insan turları arttığı için, satışlar da iyi gidiyor. Genellikle en çok sattığımız ürünler doğal taşlar oluyor. Doğal taşlarda tercih edilenler ametis, akik ve ay taşları kolyelerde ve tesbihlerde tercih ediliyor." dedi.

Doğukan Işıklı’nın aktardıklarına göre, Eskişehir’e özgü lületaşı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Işıklı, "Lületaşı nikotini emdiği için pipolarda tercih ediliyor. Aynı zamanda işlenebilir yapısı sayesinde sanat eseri gibi objelere dönüşebiliyor," ifadelerini kullandı.

Fiyatlara dair görüşlerin farklılık gösterdiğini söyleyen Işıklı, "Ürün fiyatlarını yüksek bulan da oluyor, uygun bulan da. Kolye fiyatlarımız 100 liradan başlıyor, kullanılan taşın kalitesine göre fiyatlar artabiliyor" diyerek belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Ergun'dan Çalışma Saatleri Eleştirisi

2025-05-17 13:26 - Gündem

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

2025-05-20 01:23 - Asayiş

450 YILLIK TARİHİ SU DEĞİRMENİ YÖRE HALKINA HİZMET VERİYOR

2025-05-21 11:25 - Genel

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

İlgili Haberler

Araban’da, 2025 yılının ilk buğday hasadı yapıldı

17:50 - İnsan

Adnan Yılmaz’ın acı günü

17:25 - İnsan

Erzurum’dan Türkiye’ye yeşil dönüşüm hamlesi: Fanşi Holding ve Greenstor World’den stratejik imza

17:00 - İnsan

Eskişehir’de Tıp Fakültesi öğrencileri Filistin için yürüdü

16:12 - İnsan

Gölbaşı MTAL öğrencilerinden deprem bölgesindeki çocuklara moral etkinlikleri

16:05 - İnsan

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık