?>

Yazıcı "Anlatacak bir hikayeniz varsa, dinleyecek birileri mutlaka vardır"

Düzce üniversitesi kariyer geliştirme ve mezun izleme uygulama araştırma merkezi müdürü dr. öğr. üyesi senem çolak yazıcı, topluluk önünde konuşabilmenin doğuştan gelen bir yetenek olmadığını söyledi.

İnsan - 1 gün önce

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, topluluk önünde konuşabilmenin doğuştan gelen bir yetenek olmadığını söyledi.

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından Kariyer Planlama Eğitim Serisi kapsamında düzenlenen "Topluluk Önünde Konuşma" etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi, Yavuz Sultan Selim Amfisinde öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuşmacısı, Dr. Senem Çolak Yazıcı, topluluk önünde etkili konuşmanın bireysel ve profesyonel gelişimdeki kritik rolüne dikkat çekti.

Konuşmasında topluluk önünde konuşmanın yalnızca kelimeleri paylaşmaktan ibaret olmadığını; düşünceleri şekillendirmek ve dünyayı değiştirmek için önemli bir adım olduğunu vurgulayan öğretim üyesi, sahnede rol yapabilme yeteneğinin ve güçlü bir ana fikir etrafında yapılandırılmış bir sunumun etkili iletişimin temel taşları olduğunu belirtti. Başarılı bir sunum için ön hazırlığın önemine değinen Yazıcı, konuşmanın dinleyici kitlesine uygun şekilde planlanması, giriş-gelişme-sonuç yapısının titizlikle kurgulanması ve zaman yönetiminin doğru yapılmasının gerektiğini ifade etti. Ayrıca, etkili bir konuşmanın temelinin sağlam bir bilgi birikimi ve konuya hakimiyet olduğunu da vurguladı.

Beden dili, ses tonu ve zihinsel hazırlığın, topluluk önünde iletişimin başarısında kritik rol oynadığını dile getiren Çolak Yazıcı, heyecanın doğru yönetilmesinin, hata yapma korkusunun aşılmasının ve dinleyiciyle güçlü bir bağ kurulmasının konuşma performansını önemli ölçüde artırdığını belirtti. Etkinlikte ayrıca, etkili bir iletişim için dikkat edilmesi gereken unsurlar örneklerle açıklanarak; monoton bir ses tonu kullanmaktan kaçınılması, göz teması kurulması, hikaye anlatımı ve mizahın dengeli bir şekilde kullanılması gibi teknikler üzerinde duruldu.

Yazıcı, topluluk önünde konuşmanın doğuştan gelen bir yetenek olmadığını, bu becerinin sürekli pratik ve geri bildirimlerle geliştirilebileceğini sözlerine ekledi. Konuşmasını, dinleyicilere ilham veren şu sözlerle tamamladı: "İçinizdeki sesi duyurmaktan korkmayın. Anlatacak bir hikayeniz varsa, dinleyecek birileri mutlaka vardır"

Etkinlik, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin aktif katılımı ve yoğun ilgisiyle tamamlanırken, katılımcılar kariyer gelişimlerinde etkili iletişimin önemine dair değerli bilgiler edinme fırsatı buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

Van Gölü üzerinde çakan şimşekler hem korkuttu hem de görsel şölen oluşturdu

2025-04-27 01:58 - Gündem

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Küçük Muhammed umut yolculuğunda destek bekliyor

15:54 - İnsan

Balık adamlar kampa girdi

15:23 - İnsan

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Türkiye’yi EAZA Yürütme Kurulu’nda temsil edecek

15:20 - İnsan

Adıyaman halkından Sırrı Süreyya Önder’e veda

14:41 - İnsan

Diyarbakır anneleri 2019’dan beri evlat nöbetinde

14:23 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor