?>

Yeni düzenleme kapsamında ceza yemek istemeyen sürücüler araçlarındaki standart dışı ses ve görüntü sistemlerini söktürmeye başladı

YENİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA MEVZUATA UYMAYAN ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜ CİHAZLARINA 21 BİN LİRA CEZA SONRASI SÜRÜCÜLER ARAÇLARINDAKİ STANDART DIŞI MULTİMEDYA VE SES SİSTEMLERİNİ SÖKTÜRMEYE BAŞLADI.

Asayiş - 4 ay önce

Yeni trafik düzenlemeleri kapsamında mevzuata uymayan araç içi görüntü cihazlarına 21 bin lira ceza sonrası sürücüler araçlarındaki standart dışı multimedya ve ses sistemlerini söktürmeye başladı.

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle yürürlüğe giren yeni düzenlemeler kapsamında, sürücünün görüş alanında bulunan ve mevzuata uygun olmayan görüntü cihazlarını araçta bulunduranlara 21 bin lira idari para cezası uygulanacak, araçlar ise 30 gün süreyle trafikten men edilecek. Düzenlemenin ardından araç içi multimedya ve ses sistemi satışı yapan esnaf ve araçlarında multimedya ekran bulunan sürücüler mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

"Trafik polisleri multimedya ekranın yasal olmadığını ve 21 bin lira para cezası olduğunu söyledi"

Multimedya ekran ve ses sistemi satışı yapmasına rağmen kendi aracındaki multimedya ekranını söktüğünü belirten Fatih Demirci, "Geçen akşam dükkanımı kapattıktan sonra trafik çevirmesine yakalandım. Aracımda ses sistemi ve multimedya ekran olduğu için ceza kesileceğini öğrendim. Polis ekiplerine esnaf olduğum içim multimedya ekranları müşterilerime tanıtım amaçlı kendi aracımda örnek olarak gösterdiğimi söyledim. Ceza kesmezseniz multimedya ekranı gider gitmez sökeceğimi belirttim. Ertesi gün dükkanıma geldiğimde aracımdaki ses sistemini ve multimedya ekranı söktüm. Trafik polisleri beni durdurduğunda aracımdaki ses sistemi ve multimedya ekranın yasal olmadığını, yeni düzenlemeye göre 21 bin lira para cezası ve aracımın 30 gün trafikten men olacağı söyledi" dedi.

"Multimedya ekran satmadığımız için para kazanma şansımız yok ve dükkan kapatma derecesine geldik"

Araç içi multimedya ve ses sistemlerine yönelik gelen cezalar sonrası iş yerinin kapatma noktasına geldiğini belirten Demirci, "Şu an çok yoğunluk var müşterilerimizin çoğu arayıp ne yapacaklarını soruyorlar. 3 gün önce aracına ekran taktığım müşterim arayıp, ceza yer miyim diye soruyor. Bu cezalar geldiğinden beri günde, 7-8 araçta ekran söküyoruz. Araçları olması gereken neyse ona çeviriyoruz. Yetkililerden bu konuya bir düzenleme yapmasını istiyoruz. Artık ciddi anlamda dükkan kapatacak dereceye geldik. Multimedya ekran satmadığımız için para kazanma şansımız yok ve dükkan kapatma derecesine geldik. Ses sistemini yüksek sesle dinleyip, gezen varsa bu kişiye ceza yazın ama arabamda bulunduruyorum diye ceza yemeyim" diye konuştu.

"Mağdur oldum, ne yapacağımı bilmiyorum"

Aracındaki ses sistemini ve multimedya ekranını söktürdüğü için mağdur olduğunu aktaran Yusuf Kızıl, "Aracıma iki hafta önce ekran taktırmıştım. Geri söktürdüm, pişman oldum gerçekten. Bunun için de bayağı da para ödedim. Mağdur oldum, ne yapacağımı bilmiyorum. Sanayiye giderken polis çevirmesine girdim. Polis ekipleri, araç içi ekranın yasak olduğunu söyledi. Mağduruz, elimizde kaldı malzemeler. Buradan da yetkililere sesleniyorum, bir an önce konunun düzeltilmesi için istiyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Giresun’da akıntıya kapılan çocukları kurtarmak isteyen adam boğuldu

21:59 - Asayiş

Brüksel’den gelen yolcu uçağı Çanakkale Havalimanı’na iniş yaptı

22:00 - Asayiş

Güngören’de servis aracının altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti

21:45 - Asayiş

Eskişehir’de silahlı kavga: 3 yaralı

21:41 - Asayiş

Yozgat’ta muhtar ve oğlunu öldüren sanık hakim karşısında

21:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan