?>

Yenişehir Yaş Sebze Meyve Hali için her şey hazır

çok uzun yıllardır beklenen yenişehir yaş sebze hali'nde son aşamaya gelindi. Yenişehir belediyesi ile bursa büyükşehir belediyesi’nin iş birliğinde ilçeye kazandırılacak bu önemli proje için bursa büyükşehir belediye başkanı'na protokol yapma yetkisi büyükşehir meclisi’nde oy birliği ile verildi.

Genel - 10 saat önce

Çok uzun yıllardır beklenen Yenişehir Yaş Sebze Hali’nde son aşamaya gelindi. Yenişehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde ilçeye kazandırılacak bu önemli proje için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’na protokol yapma yetkisi Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile verildi.

Yenişehir çiftçisinin ürettiği ürünlere değer katması, ilçeyi ekonomik yönden kalkındırması, yeni istihdam imkanları sağlaması planlanan Yenişehir Yaş Sebze Meyve Hali’nin ilçeye kazandırılması için gereken tüm prosedürler tamamlandı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verdiği önerge doğrultusunda 2025 Stratejik Planına dahil edilen Yenişehir Yaş Sebze Meyve Hali’nin yapılması için gerekli olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yetki verilmesi konusu, Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında oy birliği ile onaylandı.

Konu hakkında açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, "Her geçen gün Yenişehir’de güzel şeyler oluyor. Son aylarda ilçemizin gelişimine yönelik önemli adımlar atılıyor. Yıllardır beklediğimiz bir projenin bugün son adımını da tamamladık ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na protokol yapma yetkisini verdik. Yenişehir’in menfaatleri için her kurum, kuruluş ve kişiyle iş birliği yapmaya devam edeceğiz. İlçemize katkı sağlayacak projelerin tek tek hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Birlik olunduğunda Yenişehir’in çiftçisi de, esnafı da halkı da kazanıyor. Bugün, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde buna bir kez daha tanık olduk" dedi.

Yenişehir’in menfaati uğruna her türlü hizmetin önünü açmaya devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Ercan Özel, "Geçen yıl Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’yla görüştüğümüzde Yenişehir’e Yaş Sebze Meyve Hali’nin yapılmasının ne kadar elzem olduğunu belirtmiştik. Yenişehir Belediyesi uhdesinde bulunan 41 dönümlük araziyi de bu önemli proje için Büyükşehir Belediyesi’ne Yaş Sebze Meyve Hali Yapılması için tahsisini sağlayacağız. Şimdi, en kısa sürede temel atılmasını ve bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Şehrimize, halkımıza ve özellikle çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

Marmaris’te 14 eğlence mekanı kapatıldı

2025-06-14 19:44 - Asayiş

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde Tarihi Atama

2025-06-16 12:23 - Sağlık

Marmaris'te Müstehcen Yayın Yapan B.K. Tutuklandı

2025-06-16 10:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Nihal Candan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

02:14 - Genel

Başkan Gençay, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

23:23 - Genel

Karnelerini mor tarlada aldılar

19:18 - Genel

Ataşehir’de imam caminin kapısını kilitledi, cemaat mağdur oldu

18:50 - Genel

ODTÜ mezuniyetinde dansöz skandalı

18:45 - Genel

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor