?>

Yerli malı ’Togg’ ile karşılandı

Bursa’da yerli malı etkinliği çerçevesinde öğrenciler, türkiye’nin yerli arabasını yakından inceleme fırsatı buldu.

Teknoloji - 2 yıl önce

Bursa’da yerli malı etkinliği çerçevesinde öğrenciler, Türkiye’nin yerli arabasını yakından inceleme fırsatı buldu.

Cavit Çağlar Ortaokulunda gerçekleşen etkinliğe Bursa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altınok’unda katılımı ile yerli malı haftası etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi. Öğrencilere yerli üretimin önemini vurgulayan etkinlikte, hem geleneksel yerli malı ürünleri ve etkinlikler yapılırken, hem de Türkiye’nin yerli otomobili olan Togg’un tanıtımı gerçekleştirildi. Mehmet Altınok, yıllardır okullarda meyvelerin, sebzelerin ve etkinliklerin olduğunu ancak bu yıl etkinliklerin kapsamını genişleterek yerli arabayı da öğrenciler ile buluşturduklarını belirtti. Altınok, "Milli Eğitim Bakanlığımızca yerli malı etkinlikleri kapsamında yerli malını tanıtıyoruz öğrencilerimize. Yıllardan beri okullarımızda çeşitli etkinlikler oluyor, domates, biber, patlıcan gibi meyve ve sebzeler tanıtılıyor. Ancak bu sene sadece böyle olsun istemedik. Artık bizim gençlerimiz çok güzel şeyler yapıyorlar; elektronik malzemeler, araçlar, uçaklar, gemiler üretiyor. Çocuklarımız bunun farkında olsun diye bir farkındalık oluşturarak, bugün dört farklı okulda hem yerli malı etkinliğimizi hem de yerli arabamızı da tanıtıyoruz " dedi.

Altınok, etkinlikler sırasında öğrencilerin yerli üretimi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını ifade ederek, “Bugün Cavit Çağlar Ortaokulu’nda Togg marka aracımızı tanıtıyoruz. Yerli ve milli üretimin gücünü öğrencilerimize göstermek istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl, Mudanya veya Gemlik’te deniz kuvvetlerimizle iletişime geçerek, yerli gemilerimizi de öğrencilerimize tanıtacağız. Yerli ve milli projelerin her bir parçası, ülkemizin geleceğini daha aydınlık kılacaktır” şeklinde konuştu.

Etkinlik, öğrencilere sadece yerli malı ürünlerin tanıtımını yapmakla kalmayarak, aynı zamanda Türkiye’nin teknolojik alandaki ilerlemelerini de gösterdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Suriye’de muhalifler güneydeki sınır hattını güçlendiriyor

2024-12-14 15:25 - Siyaset

Muğla’da 2025 Yılında Doğalgaz Sevinci

2024-12-13 14:06 - Gündem

Virajı alamayan otomobil ağaçlık alana daldı: Sürücü 2.00 promil alkollü çıktı

2024-12-18 13:45 - Asayiş

Sultangazili çocuklar Yerli Malı Haftası’nı kutladı

2024-12-13 19:54 - Genel

İlgili Haberler

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş