?>

YERLİ YABANCI HERKES KIZKUMU PLAJINA AKIN EDİYOR

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Marmaris’in simge noktalarından Kızkumu Plajı, eşsiz doğası ile ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Genel - 2 ay önce

Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi’nde bulunan Kızkumu Plajı, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Marmaris ilçe merkezine 28 kilometre mesafedeki doğa harikası plaj, ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı destinasyonların başında geliyor. Orhaniye Mahallesi’ni çevreleyen kayaların gece-gündüz sıcaklık farkı, donma ve aşınma gibi doğal sebeplerle parçalanarak sel suları tarafından çakıl ve kum olarak denize taşınmasıyla oluşan Kızkumu, denizin ortasından geçen yaklaşık üç metrelik doğal patika görünümüyle dikkat çekiyor. Bu eşsiz görüntü, bölgeyi ziyaret edenlerin en çok fotoğraf çektirdiği yerlerin başında geliyor. Prenses heykeli en çok ilgi gören noktası.

Zamanında bir efsaneden esinlenilerek dönemin işletmecilerinden biri tarafından yaptırılan ve plajın simgesi haline gelen prenses heykeli, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Heykelin önünde hatıra fotoğrafı çektiren turistler, bu deneyimi tekrar yaşamak için yeniden gelmeye söz veriyor. "Kızkumu’na tekrar hayran kaldım"

İstanbul’dan gelen Hande Kantaroğlu daha önce de Marmaris’i ziyaret ettiğini belirterek, "Bu kez ailemle, eşimle birlikte geldim. Bozburun’da tatil yaptık, dönüşte geze geze dönüyoruz. Kızkumu’na tekrar hayran kaldım. Bu güzellik insanı içine çekiyor. Elbette yine geleceğiz" dedi. "Görmeye ve yüzmeye kesinlikle değer"

Bolu’dan ailesi ve çocuklarıyla tatile gelen Aydın İman ise Kızkumu’ndan çok etkilendiklerini kaydetti. İman, "Dün akşamüstü Selimiye’ye geçerken uğradık. Çocuklar çok beğendi, bu yüzden bugün tekrar geldik. Şu anda onlar yüzüyor. Burası gerçekten çok güzel, görmeye ve suya girip bu zevki tatmaya emin olun değer" şeklinde konuşarak herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunu ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Toraman, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezinde incelemelerde bulundu

15:13 - Genel

Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, çocukların isteği üzerine futbol oynamaları için parklara kale yerleştirdi

14:51 - Genel

Sincan’da öğrenciler başarı hikayelerini anlattı

14:52 - Genel

Başiskele’de çocuklar ve gençlere özel merkez

14:58 - Genel

Kızılay’dan Şuhut’ta kan bağışı kampanyası

14:51 - Genel

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş