?>

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdürüyor

Yeşilay genel başkanı doç. Dr. Mehmet dinç, deprem bölgesi ziyaretlerin sürdürüyor

İnsan - 1 yıl önce

Şanlıurfa’ya gelen Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde, 65 binin üzerinde bağımlı bireyin bağımsızlık yolculuğuna yardımcı olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) ziyaret eden Dinç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay olarak 104 yıldır insanlık için bağımsızlık mücadelesi verdiklerini ifade etti. Çocukların, gençlerin bağımlılıklardan korunması, hiçbir bağımlılığa bulaşmaması için eğitim, saha faaliyetleri yürüttüklerini, gençlik kampları, bilgilendirme toplantıları, spor organizasyonları düzenlediklerini anlatan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber gerçekleştirdikleri Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programından her yıl 10 milyon öğrenci, 2 milyon anne babanın faydalandığını aktardı. Dinç, açıklamasında, "Yine herhangi bir şekilde bağımlılığa bulaşmış çocuğumuz varsa onu da okulda tedavi etmek amaçlı olarak uyguladığımız programımızdan 10 binlerce öğrencimiz istifade etti ve bağımlılık yoluna girmeden, henüz kullanım aşamasındayken onları kurtarmış, hayatlarını toparlamış olduk. Ama yine de bağımlılığa bir şekilde düşmüş gencimiz, çocuğumuz, insanımız varsa onlara da yardım edebilmek anlamında devletimizin müsaadesiyle ve desteğiyle 107 tane Yeşilay danışmanlık merkezi kurduk. Şimdiye kadar Yeşilay danışmanlık merkezlerimizin telefon hattına 1 milyonun üzerinde arama geldi. 1 milyonun üzerinde aramaya uzman psikologlarımız yardımcı oldular. Yeşilay danışmanlık merkezlerimizde de 65 binin üzerinde bağımlı kardeşimizin bağımsızlık yolculuğuna girmelerine yardımcı olduk. 10 bin tanesi tamamen temizlendi. Diğerlerinin yolculukları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Kamu gücünü en etkili şekilde kullanarak uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda çok baskılı çalışmalar uyguluyoruz. Son bir yıllık dönemde, önceki dönemle kıyasladığımızda hem ele geçirilen madde miktarında hem yakalanan şüpheli sayısında dört kata kadar artış söz konusu oldu. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz bu konuda adeta bir seferberlik ortaya koyuyorlar” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

Çocuklar tipiye aldırmadı, kar topu oynadı

09:38 - İnsan

Bursa’da işe kayakla gitti

09:40 - İnsan

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi 6 ayda 961 kişiye hizmet verdi

09:35 - İnsan

Bilecik’te huzurevinde anlamlı buluşma

09:32 - İnsan

Bilecik’te okul dergisi söyleşisi

09:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan