?>

Yeşilin ve mavinin buluştuğu Salda Gölü yeni sezona hazır

SALDA GÖLÜ

Gündem - 1 saat önce

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde yaz sezonu öncesi hazırlıklar tamamlandı. Gölde geçen yılki 400 ila 450 bin ziyaretçi sayının bu yıl daha da artması bekleniyor.

Havaların geç ısınması nedeniyle sezonun yeni başladığı Salda Gölü’nde satış büfeleri, konaklama tesisleri ve hizmet alanları ziyaretçileri ağırlamaya hazır hale getirildi. Hem Yeşilova ilçesinde hem de göl çevresindeki tesislerde sezon hazırlıkları tamamlanırken, bölge ekonomisine katkı sağlayan işletmeler de hizmet vermeye başladı. Yaz sezonuyla birlikte Salda Gölü’nde güvenlik ve koruma tedbirleri de artırılırken gölde yüzmek isteyen ziyaretçilerin can güvenliğinin sağlanması ve doğal yapının korunması amacıyla çeşitli önlemler alındı. Doğanın korunması amacıyla atlı jandarma birlikleri bölgede görevlendirilirken AFAD ekipleri ile cankurtaranlar da sezon boyunca görev yapacak. Dünya Jeolojik Miras Listesi’ndeki Salda Gölü, Mars’taki Jezero Krateri ile benzer jeolojik özellikler taşırken, bu özelliğiyle bilim insanlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. "Yeni sezon için tüm hazırlıklar tamamlandı"

Yeşilova İlçe Belediye Başkanı Okan Kurd, geçen seneki ziyaretçi sayısını bu sene geçmeyi hedeflediklerini belirterek, "Geçen sene 400-450 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Bu sene de daha da artmasını bekliyoruz. Tabii ki yaza giriş biraz uzadığı için sezonumuz daha yeni başlıyor. Hava çok güzel, doğa çok güzel. Bu sene biraz daha fazla ziyaret bekliyoruz. Yeni sezon için tüm hazırlıklar tamamlandı. Özellikle yerel ekonomiye katkı anlamında satış büfelerimiz, konaklama turizmi anlamında gıda veya hizmet anlamında hazırız. Hem Yeşilova ilçemiz hem de Salda Gölü etrafındaki tesislerimiz hazır. Burada koruma amaçlı önlemler alındı. Salda Gölü’nde yüzmek isteyenler için hem can güvenliği hem de doğanın korunması anlamında önemler alındı. Atlı jandarma birliklerimiz görev almak için bölgeye intikal ediyor. AFAD ekiplerimiz geldi, can kurtaranlarımız göreve başladı. Şu anda hem doğa hem de insan hayatının korunması için bütün tedbirler alınmış durumda" dedi. "Salda Gölü doğa ve görsel anlamda her şeyi barındırıyor"

Salda Gölü Yeşilova bölgesinin çok özellikli bir yer olduğunu da ifade eden Başkan Kurd, "Hem yerel anlamda Burdur’un ulusal anlamda Türkiye’nin ama artık dünyanın en özellikli alanlarından biri oldu. Dünya Jeolojik Miras listesine girmesiyle çok daha özel oldu. Salda Gölü’nün hemen tepelerinde kışın kayak yapılabiliyor. Salda Gölü gibi Türkiye’nin en derin 2. gölü ama en derin 1. tatlı su gölü var. Lavanta ve gül bahçelerimiz var. Doğa ve görsel anlamda her şeyi barındırıyor. Özellikle Mars toprak yapısına benzeyen yapısıyla Salda Gölü, jeolojik anlamda Mars’taki Jezero Krater’in benzerliğinin bilinmesiyle bilim adamların da ilgisini çeken bir yer haline geldi. Şu anda bilim turizmi de hızla ilerlemekte. Böyle özellikli, böyle özel bir doğa harikası yeri görmeyi herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Çanakkale’de Assos-Troya tünellerinde araç yangını

2026-05-30 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosunda yenileme çalışmaları sürüyor

11:05 - Gündem

BODRUM LİMANI DENİZ HUDUT KAPISI’NDA 24 SAAT HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI

10:57 - Gündem

Bingöl’de haziranda karla mücadele: Ekipler kar tünelleri açıyor

10:54 - Gündem

Başkan İhsan Kurnaz: "Dünya miras değil, çocuklarımızdan emanet"

11:00 - Gündem

Şanlıurfa’da mercimek hasadı başladı

10:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş