?>

Yeşilırmak’ta toplu balık ölümleri

Amasya’nın ortasından geçen yeşilırmak nehrinde toplu balık ölümleri yaşandı. ölümlere ilişkin inceleme başlatıldı. Balıkların tüketilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Gündem - 9 ay önce

Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak Nehri’nde toplu balık ölümleri yaşandı. Ölümlere ilişkin inceleme başlatıldı. Balıkların tüketilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Yeşilırmak’ın Tersakan Çayı ile birleştiği noktada görülen balık ölümleri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri inceleme başlatarak su ve balıklardan numune aldı. "Yeşilırmak çok kirli”

Ölü ve baygın balıkların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini belirten Veteriner Hekim Abdulhamit Çelik, “Solungaçların rengi bize balık hastalıklarının şifrelerini verir. Yeşilırmak’taki balıkların solungaçları koyu kahverengi ve siyaha yakın renktedir. Yeşilırmak’taki balıklar zor şartlarda ve ölmenin kıyısında yaşıyor. Çünkü Yeşilırmak çok kirli” dedi. “Bilinçsiz tarım uygulamaları da kirliliği artırıyor”

Evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra bu dönemdeki bilinçsiz tarım uygulamalarının da kirliliği artırdığına değinen Çelik, “Bu döneme özel kirlilik bilinçsiz tarım, gübreleme uygulamalarıdır. Bunlar yüzeysel ve yer altı sularıyla birlikte Yeşilırmak’a akıyor. Aynı zamanda su debisi de düşük olduğu için çok konsantre bir kirlilikle karşı karşıyayız” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Diyarbakır’da sağanak etkili oldu, lüks otomobil devrilen ağacın altında kaldı

15:49 - Gündem

Havalar ısındı, gelengiler ortaya çıktı

15:43 - Gündem

Karamürsel sahili müsilajla kaplandı

15:27 - Gündem

MUSKİ’de Genel Müdür dahil herkes sahaya indi

15:28 - Gündem

Örnekköy’de, adına yakışmayan çöp yığınları çözüm bekliyor

15:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş

Trendyol 1. Lig İstatistikleri Belli Oldu

14:52 - Spor

Tunç'tan PKK Açıklaması

13:29 - Gündem

Ani Baş Dönmesi Ciddiye Alınmalı

12:43 - Sağlık

Amasya’da 4.4 Büyüklüğünde Deprem

12:38 - Asayiş